Dekorasyon

Evler'de Fas'ın mistik tarzı!

Sedef kakmalı, ahşap ayaklı sini sehpalar, incecik kilimler, sedirler, çini yer karoları ve rengarenk ipek yastıklarla öne çıkan Fas stilini evlere uyarlamak çok kolay. İşiniz bittikten sonra nane çayı içmeyi unutmayın...

Fas'ın mistik tarzını evinize taşıyın


Yaz evlerini dekore ederken egzotik bir dokunuş gerektiğini düşünmüşümdür hep. Yunan evlerini sembolize eden mavi-beyaz renkler gibi Kuzey Afrika'nın çöllerini, sıcaklığını ve egzotizmini sembolize eden de pek çok ayrıntı var. 


Salonunuzda içine kanepe yerleştirilebilecek büyüklükte bir niş varsa, buraya sedir gibi, sırt kısmı olmayan bir pan yerleştirip, üstünü de rengarenk yastıklarla doldurabilirsiniz. 

Yastıkları baharat tonlarında ve ipekli kumaştan seçerseniz, istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz. 

Büyük bakır sini sehpa olmadan olmaz, mutlaka bir tane edinmelisiniz. Ahşap ayak üzerine yerleştirilen büyük bakır sinili sehpalar yerine, stilize edilmiş sini sehpaları da tercih edebilirsiniz. 

Salonunuzun boş bir duvarına köpük gibi bir malzemeden kubbe formu oluşturup, yalnızca o duvarı baskın bir renge boyatabilirsiniz. 

Desenleri çok belirgin olmayan, ama rengiyle öne çıkan, doygun renge sahip, ama mat, ince kilimler kullanabilirsiniz. 

Mutfak ya da balkon zemini için çini yer karolarını tercih edin. Ya da köklü bir değişiklik yapmak yerine mutfakta tezgah arasına küçük boyutlu çini seramiklerden döşetebilirsiniz. 

Uçuşan incecik keten ya da pamuklu perdeler kullanabilirsiniz. 

Bir camcıda farklı boyutta kubbe formlu aynalar kestirerek çeşitli yerlere yerleştirebilirsiniz. 

Balkon düzenlemesinde ferforje fenerler kullanabilirsiniz. 

Kapalıçarşı'dan bulabileceğiniz bakır aydınlatmaları, çok ışık gerekmeyen bir kısımda kullanabilirsiniz. Bakır lambaları özellikle yatak odasında loş ışık yaratmak için tercih edebilirsiniz. 

Cibinlik, Fas tarzını yatak odasındaki uygulamanızı sağlayacak en önemli yardımcınız olacak. 

Safran sarısı, koyu kırmızı, çivit mavisi gibi renklerde tekstil ürünleri kullanabilirsiniz. 


Bunları almayı unutmayın:

-Fas'a özgü incecik kilimler. 

-İçinde renkli camlar bulunan bakır aydınlatmalar. 

-Fas'a özgü bir güveç cinsi olan 'tajin'ler. 

-Nane çayı servis etmek için kullanılan cam bardak setleri. 

-Deri çarıklar. 


Fonksiyonel ve rahat

Sağlıklı, ergonomik ve kaliteli modüler ürünleriyle evlerde yerini alan Teleset, yaşam alanlarında modernliği tercih edenlerin vazgeçilmez markalarından biri. Yatak odaları, oturma grupları ve daha birçok ürünüyle rahat ve fonksiyonel mekan önerileri sunan Teleset, Ürdün'de açtığı yeni mağazasıyla da dünya markası olma yolunda ilerliyor. 


DEKO-FİKİR

Sezon rengi: Neon sarısı

Neon sarısı, bu sezon tüm evlere enerji katıyor. Klasik hatlara sahip mobilyalarınız varsa bile aksesuarlarda neon sarısını tercih edebilirsiniz.


Yasemin Savcı/Sabah Gazetesi