Kent Haberleri

Evlerini günlük kiraya veren yabancılar yasak tanımadı! Aldıkları evin parasını şimdiden çıkardılar!

Son yıllarda Antalya, İzmir, Muğla ve Trabzon'da yabancılara konut satışları arttı. Yabancılar ise, satın aldıkları evlerini günlük kiraya vererek, yetkilileri 'akrabamızın evi'' diyerek kandırdı.

Yabancıların İzmir, Antalyai Trabzon ve Muğla'ya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu illerde yabancılara yapılan konut satışları dikkat çekerken, yabancılar ise aldıkları evleri günlük kiraya vermeye başladı. 

YABANCILAR YASAK TANIMADI!

Yabancılar, otellerden daha ucuza, kendi vatandaşlarına evlerini günlük kiraya vererek yasak tanımadı. Vatandaşın şikayeti ile denetime gelen ekiplere ise, ‘akrabamızın evi’ diyerek yalan söyledikleri ortaya çıktı.

EVLERİNİ GÜNLÜK KİRAYA VERİYORLAR

‘Günlük kiralık evler’ 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kayıt altına alındı. Fakat yaz sezonu olması ve otel fiyatlarındaki fahiş artışlar, günlük kiralık ev ticareti yapanların iştahını kabarttı.

Bu sebeple tüm denetimlere rağmen konut vasfında olan bu evler, turizm amaçlı kiralanmaya devam ediyor.

AKRABAYIZ YALANI!

Yabancı yatırımcılar, evlerini haftalık ve aylık olarak kiraya veriyor. 

Başta İstanbul, Antalya, İzmir, Muğla ve Trabzon’da binlerce konut yabancılar tarafından kendi ülke vatandaşlarına pazarlanıyor. 

Şikâyet nedeniyle denetime giden ekipler ise ‘akrabayız’ yalanı ile karşı karşıya kalıyor. Birçok denetim bu nedenle sonuçsuz kalıyor.

ARAPLAR EVLERİ 2 BİN LİRAYA KİRAYA VERİYOR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Trabzon Akçaatbat’ta otel işletmeciliği yapan Şaban Gündüz, Arapların tatil için en fazla Akçaabat ve Yomra’yı tercih ettiğini belirtti. 

Gündüz, kiralık evlerle başlarının dertte olduğunu şöyle anlattı:  “Uzun yıllardır bu günlük kiralık evler ile uğraşıyoruz. Körfez ülkelerinden gelen birçok kişi, Trabzon’u beğenerek ev aldı. Nüfusumuz birden arttı.

Ancak otel fiyatları yükselince, ev alan kişiler kendi memleketlerinde bu evleri kiralamaya başladı. Biz günlük oda-kahvaltı 3.500 liraya rezervasyon yapıyoruz. Ama buradan ev alan Arap günlük 2 bin liraya kiraya veriyor” dedi.

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!