Dış Piyasalar

Evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara 475 Euro'ya kadar kira yardımı verilecek!

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hükümet tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra, Ukrayna’dan ülkeye gelen göçmenlere konutlarını açan ve o kişilere barınma sağlayan kişilere, hükümet tarafından aylık kira ve fatura desteği verileceğini bildirdi

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hükümet tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra, Ukrayna’dan ülkeye gelen göçmenlere konutlarını açan ve o kişilere barınma sağlayan kişilere, hükümet tarafından aylık kira ve fatura desteği verileceğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'nın vereceği kira yardımının aylık 475 avroya kadar çıkabileceği bildirilerek, bu sürenin 6 ay ila 1 yıl devam edeceği kaydedildi.

Peki Hırvatistan'a geçen Ukraynalı sayısı açıklandı mı? İşte konu ile ilgili merak edilen diğer detaylar...

Hırvatistan’a geçen Ukraynalı sayısı kaç kişi?

Konuyla ilgili olarak aktarılan gelişmelere göre, Ukrayna'dan Gelen Mültecilerin Kabulü ve Bakımına Yönelik Faaliyetlerin Uygulanması Çalışma Grubu temsilcileriyle buluşan Başbakan Andrej Plenkovic, yaptığı açıklamada ülkeye gelen Ukraynalılara en çok barınma ile ilgili olarak yardımda bulunulması gerektiğini kaydedere şunları dile getirdi:  "Şimdiye kadar Hırvatistan’a geçen Ukraynalı sayısı 9 bin 357 olarak kaydedildi. Bu sayının 4 bin 556’sını kadınlar, 1172’sini erkekler ve 3 bin 629’unu çocuklar oluşturmakta." 

Plenkovic sözleirni şu şekilde tamamladı: "Bu tavır, ülkemize gelen Ukraynalılar ile dayanışma içinde olduğumuzu gösteren bir politikadır. Bu alanda insani yardım başta olmak üzere, mümkün olan her alanda yardım etmeye devam edeceğiz.” 

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Savaş sonrası alarm! 10 maddelik tasarruf planı paylaşıldı