Ekonomi

Evli kadınlara emeklilik! 7500 TL maaş almak sizin elinizde!

Evli kadınların birçoğu çalışmadığı için emekli olamıyor. Ancak uzun yıllar evli olan kadınlar emekli olup 7500 TL emekli maaş alabilirler. İşte detaylar!

Merakla beklenen 2023 seçimlerin hemen öncesinde önemli bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımlarına emeklilik müjdesi verdi.

20 yıl ve üstünde evli olan kadınlar artık emekli olabilecek. İşte bu konuda merak edilen konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ev hanımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli bir açıklamada bulundu.

Seçim öncesinde dikkat çeken açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev kadınlarının da emekli olabileceğini aktardı. Yapılan açıklama ile beraber kadınların ne kadar ödeme alacağı ve nasıl emekli olacağına dair de araştırmalar hız kazandı.

20 YIL EVLİ KALANA 7.500 TL MAAŞ ÖDEMESİ YAPILACAK!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıl ve üzeri evli kadınlara dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ev hanımları için emeklilik müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 sene ve daha üstünde evli olan kadınlara her ay 7500 TL destek sağlanacağını aktardı. Alınan kararın ev hanımlarının bağımsızlığını arttırmak ve ev içindeki çalışmalarının önemine vurguda bulunuldu.

Ev hanımlarının emekli olabileceği dile getirilirken, emeklilik yaş şartlarının da yeniden değerlendirileceğinin altı çizildi. Emeklilikten faydalanmak isteyen vatandaşların prim gün sayısının düşürüleceği kaydedilirken, açıklamalar kadınlar için büyük bir umut kaynağı oldu.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE EMEKLİLİK ŞARTI!

Tüm partiler seçim öncesinde çok farklı vaatlerde bulunuldu ve gündemde de kadınlar için verilen vaatler yer aldı. AK Parti cephesinden gelen beyannameler kapsamında ev hanımlarının da emekli olabileceği duyuruldu. Beyanname çerçevesinde ailedeki çocuk sayısına göre erken emeklilik hakkı verileceği belirtilirken kararın aile koruma programı bünyesinde yer aldığı belirtildi.

Proje içerisinde gençlere öncelik verileceği dile getirilirken aile bireylerinin de istihdam sağlayabileceğine vurguda bulunuldu. Yeni evlenecek çiftler içinde seçim beyannamesi kararı alınırken çiftlere faizsiz bir şekilde ve yıl ertelemeli teşvik kredisi verileceği de aktarıldı.