27 / 04 / 2024

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!

Evlilik kredisi için başvuru tarihleri geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Evlilik kredisi başvurusu onaylanan kişilere toplam olarak 48 ay vadeli iki sene geri ödemesiz 150 bin lira verileceği açıklandı. Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren depremden etkilenen illere verilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlere 150 bin lira miktarında iki sene geri ödemesiz olarak verilecek evlilik kredisi başvurularının başlayacağı tarihi açıkladı. Evlilik kredisi başvurusu ilk olarak deprem bölgesinde alınacak ve ilerleyen zamanlarda da Türkiye genelinde yapılacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat Perşembe gününden itibaren deprem bölgesinden alınmaya başlayacağı duyuruldu. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde yapacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta alınacak.  Buna göre, deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz olacak şekilde kredi imkanı vereceğiz. Gençlerimiz bu destek ile birlikte kendi projelerini de hayata geçirebilecek" dedi.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yaptığı açıklamad "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirler ile gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını bitirmiş durumdayız. Bu programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan vatandaşlara toplam olarak 48 ay vadeli iki sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği verilecek. Bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız" dedi. Göktaş, kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişimlerine ve projelerine de destek olacaklarını ifade ederek, "Fonun ilk uygulamasına deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat tan itibaren başlayacak!

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama kapsamında, evlilik kredisi hakkında konuştu; “Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönem kapsamında Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclisimize sunuyoruz. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmı verileceği belirtildi.. Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri de hayata geçirecek ve sonrasında bunu yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.”

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Evlilik kredisi yaş sınırı olup olmadığı Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelik ile belirlenecek fakat geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar doğrultusunda yaş sınırının 18-27 arasında olacağı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaydettiği, gençlere evlilik kredisi verilmesi için kurulacak Aile ve Gençlik Bankası projesi doğrultusunda Bakan Göktaş, “Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatmaktayız.  Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclis’in tasarrufunda fakat bizler bunu en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis’te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış  olunması deprem bölgesinde yaşamak. Bu kriterlere uyan herkes bundan faydalanabilecek. 4 yıl geri ödemesiz, sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak. Top Meclis’te, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Faizsiz krediden yararlanmak isteyenler acele etsin! Ayrıntılar netleşti...

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön