Ekonomi

Evlilik kredisi kimlere verilir? Evlilik kredisi şartları nelerdir? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Evlilik kredisi yeni evlenecek çiftlerin gündeminde yer alıyor. Evlilik kredisi detayları belli oldu mu? Evlilik kredisi kimlere verilir? İşte tüm araştırılan detaylar!Uluslararası standartlarda kurulacak olan bu sosyal amaçlı banka internet vasıtası ile hizmet verecek

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ HANGİ BANKADAN ÇEKİLİR?

Evlilik kredisinin kaynağı kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak olan bu sosyal amaçlı banka internet vasıtası ile hizmet verecek.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlanacaktır. Bu şekilde bu gelirler banka tarafından kontrol edilebilir ve sosyal desteklerde de kullanılacak.

Peki “Evlilik kredisi kimlere verilir? Evlilik kredisi şartları nelerdir? Evlilik kredisi nasıl alınır?” İşte bu soruların merak edilen yanıtları…

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR? EVLİLİK KREDİSİ NASIL ALINIR?

Yeni evlenecek olan çiftlere devlet destekli faizsiz bir şekilde evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili ayrıntılar hala açıklanmadı. Aile ve Gençlik Bankası vasıtasıyla çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Başvuru tarihi, şartları gibi araştırılan ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI VAR MI?

Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil istenebilmektedir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş ya da sicil şartı aranmamaktadır.

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlilik kredisinin kimlere verileceğine dair şu açıklamada bulunmuştu; "Yeni evlilikleri teşvik etmek için, Aile ve Gençlik Bankası ile yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz bir şekilde 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Bu bilgilere ek olarak da Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri içinde, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu korumak ve güçlendirmek için çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir."

EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

Evlilik desteği toplama bakıldığı zaman 72 aya yayılan bir ödeme planı ile gerçekleşecektir. 48 ayda belirtilmiş olan ana para olarak ödenecektir. İlk 24 ay yani iki sene herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacaktır.