Genel

Evora'da çiftlerin tercihi 1+1 daireler!

Teknik Yapı'nın Evora projesi, başta genç çiftler olmak üzere doğa ile baş başa olmak isteyenlerin beğenisini kazandı. Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, taleplerin büyük bölümünü 1+1 tipi dairelere yönelik olduğunu vurguladı

Evora'daki satışların yüzde 50'lik bir orana ulaştığını ifade eden Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, gelen taleplerin büyük bölümünün 1+1 tipi dairelere yönelik olduğunu vurguladı. Genç çiftlerin tercihi sonucunda gerçekleştirilen satışların yüzde 45'ini 1+1 tipi daireler oluşturdu. Gerçekleştirilen satışlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise 3+1 tipi dairelere olan ilgiydi. Projenin tamamen yeşil alan içinde olması, sosyal tesis ve spor imkanları geniş-ailelerin de ilgisini çekti, özellikle merkezi bölgelerde-ki trafik ve stresten uzaklaşmak isteyen ancak bu gibi özellikleri arzu eden aileler 3+1 tipi dairelere talep gösterdi. Bunun sonucunda da gerçekleşen satışların yüzde 22'sirri büyük 3+1 tipi daireler oluşturdu.

Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora'da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de sunuluyor. Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre ortalama 538 TL'den başlayan taksit avantajlarını tercih edebiliyor.

Uygun aidatlar olacak
Yüzde 1 peşinat ve sıfır faiz imkanları ile satışa sunulan Evora projesinde 845 liradan başlayan peşinatlar gibi aidatlar da minimum seviyede olacak. Konut edinmek isteyenlerin artık sadece fiyat, taksit ve faiz oranlarına bakmadığına işaret eden Umut Durbakayım, kullanım maliyetinin de dikkatle araşünldığuu belirtti. Durbakayım, avantajlı sahip olma seçenekleri ve saöş sonrası hizmetleri ile geniş bir müşteri kitlesi edinen Teknik Yapı'nın, 2011 yılı sauş politikasına kullanım maliyetini minimuma çekecek adımlar da eklediğini söyledi.

'Teknik Yapı Holding çatısı alfanda faaliyet gösteren Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik firmaları minimum maliyetle hizmet verecek' diyen Durbakayım, açıklamasını şöyle sürdürdü 'Teknik Yapı'dan daire alanlar, yaşamın başladığı projelerde yüksek aidatlarla boğuşmak zorunda kalmayacak. Teknik Yapı'nın müşteri memnuniyeti sağlama amaçlı bu çalışması diğer projelerinde olduğu gibi Evora projesinde de devam edecek. Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik, Teknik Yapı Hold ¬ing sinerjisinden aldığı gücü, Evora'da oturacak olanların aidatlarının minimum seviyesinde olması için harcayacak

Kar amacı olmayan hizmet
Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik firmalanrvm amacının kar olmadığının altını çizen Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım 'Bu iki firmamız, Teknik Yapı markasının müşterilerine verdiği güvenin devamım sağlamak ve müşteri memnuniyetini satış sonrasında da sürdürmek için kuruldu. Firmalarımız, hizmetlerini oldukça düşük maliyetle kaliteden ödün vermeden yapıyor. Nitekim bu iki şirketin hizmet verdiği UplÜ®fe Park ve Dilman Towers projelerimizdeki aidat tutarları emsallerinin yüzde 25-30 daha aşağısmdadır' açıklamasında bulundu.

Teknik Yapı'nın gerçekleştirdiği projelerdeki bir diğer farkın ise yine satış sonrasında sunulan hizmetler olduğunu vurgulayan Umut

Büyük hayalleri küçük adımlarla gerçekleştirin

Teknik Yapı, sürekli artan konut fiyatları karşısında sıkıntı yaşayan yeni evlilere çözüm olarak 1+1 gibi küçük daireleri öneriyor. İstanbul'daki konut fiyatları, azalan arsa sıkıntısı nedeniyle sürekli artış gösteriyor. Konut fiyatlarındaki bu araş, özellikle yeni evlenecek çiftlerin önünde büyük bir engel teşkil edi ¬yor. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayırn, yeni evlilerin ilk adımı kendi dairelerine atabilmesinin hayal olmadığını belirtiyor. Tarihe damga vuran ünlü bir sözü genç çiftlere uyarlayan Nazmi Durbakayırn 'Genç evlilerin ev sahibi olmak için atacağı küçük bir' adım, ömürlerinin geri kalan yıllan için çok büyük bir adım olacaktır' diyor.

Evliliğin ilk yıllarından itibaren yapılacak planla konut standardını aşama aşama yükseltmenin mümkün olduğunu belirten Nazmi Durbakayırn, 1+1 daire yeni bir evli' çift için ideal olduğunu söylüyor. Nazmi Durbakayırn, geleneklerimize bağlı olarak her düğünde takılan altınların da 1+1 evin peşinatı için kullanılabileceğini vurguluyor. Evliliğin ilk yıllanın genç çiftletin çalışma ve tasarruf için enerjinin yüksek olduğu bir dönem olarak tanımlayan Durbakayırn, 'Genç insanların önlerinde daha çok uzun yıllar var. çalışıp biriktirmek için enerjileri de var. önemli olan doğru stratejiyi geliştirmiş olmaları. Bu nedenle, evliliğin ilk yıllan, büyük bir ev hayali kurularak ev alımı ertelenmemeli' diyor.

Yeni evlilere altın'gibi tavsiyeler

*  Yeni evliler büyük eve kira ödemek yerine düğünlerinde takılan altınlar ile 1+1 tipi daire alıp peşinat yatırsın,

*  çiftlerden birinin maaşı evin masraflarına ve sosyal yaşantıya, diğerinin maaşı evin taksitlerine ayrılsın,
Taksitler bitince, daha büyük bir daire için evinizi satmaya hazırlanın,  

* Geçen süre içinde en az yüzde 50 değer kazanan eviniz, yeni alacağınız 2+1 dairenin en az yüzde 60'ını karşılayacaktır.
Hürriyet