28 / 04 / 2024

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.



Devlet, kendi evini yapmak isteyen yoksul vatandaşlar için büyük bir yardım paketi duyurdu. Bu paket doğrultusunda 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası miktarında finansal destek sağlanacağı belirtildi. Bu yardım, özellikle prefabrik ve betonarme ev yapmak isteyenler için geçerli olup, birçok kişiyi sevindirdi. Fakat, herkesin aklında bir soru var: Bu yardımdan herkes yararlanabilecek mi?

BAŞVURU VE YARDIM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; bu önemli yardımdan faydalanmak isteyenler için belirlenen bazı koşullar mevcut. Barınma yardımları; afet kapsamında vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için sağlanıyor.

Yardım, özellik ile yoksulluk sınırının altında olan vatandaşlara yöneliktir. Hanede kişi başı aylık gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olduğu durumlarda, yani fakirlik sınırının altında olan kişiler, bu destekten yararlanabiliyor.

KİMLER YARDIMDAN NASIL YARARLANABİLİR?

- Ev onarımlarında: 75 bin Türk Lirası'na  kadar destek verilecek. 
- Prefabrik ev yapımlarında: 150 bin Türk Lirası'na kadar destek verileceği belirtildi.
- Betonarme ev yapımlarında: 200 bin Türk Lirası'na kadar destek sağlanmaktadır.
- Yoksulluk sınırının altında olan, işsiz ve muhtaç vatandaşlar bu yardımı alabilecek. Bu, kendi evini yapmak isteyen yoksul vatandaşlar için büyük bir fırsat anlamına geliyor.

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Öte yandan, prefabrik ve betonarme ev yapımı için finansal destek almak isteyenler için ikamet ettikleri yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirler. Bu yardımlar, yoksulluk sınırının altında olmayan vatandaşlara verilmemekte, dolayısı ile başvuru yapacak kişilerin gelir durumlarını da belgelemeleri gerekmektedir.

Buna göre, 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası miktarındaki yardımlar, vatandaşların hayallerindeki evlere kavuşmalarını sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor. Eğer bu yardımdan faydalanmak istiyorsanız, belirlenen koşulları gözden geçirerek daha sonra yerel sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapılabilir.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön