Genel

Exen İstanbul'da en lüks konut 2 milyon 500 bin TL'ye!

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, referandum sonrası gelişen olumlu havanın konut sektörüne yansıdığını, fiyatların orta vadede 2-3 kat artabileceğini söyledi...

İstanbul'da Çamlıca'nın Ümraniye eteklerinde A ve A+ gelir grubuna yönelik İstanbul Exen projesini eylülde satışa sunan Sur Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Referandum sürecinin ardından yakalanan olumlu havanın Türkiye'ye sermaye akışını hızlandırdığını ifade ederek, milli gelirin de artmasıyla konut piyasasında hareketlenmenin yaşandığını kaydetti.

YABANCIYA SATIŞIN ÖNÜ AÇILMALI
İstanbul'da konut fiyatlarının Avrupa yakasında 12-13 bin dolarlar seviyesinde, Anadolu yakasında ise 6 bin dolarlar seviyesine ulaştığına değinen Elmas, "Londra ve Paris'te lüks konut fiyatlarının metrekare satış fiyatı 50 bin euroları buluyor. Hong Kong'ta 60-70 bin dolarlar seviyesinde. Yani Türkiye fiyatlar bakımından bu ülkelerin çok gerisinde. Özellikle yabancıya gayrimenkul satışının önündeki engellerin kaldırılmasıyla Türkiye'de de konut fiyatlarının 2012'ye kadar 2-3 kat artacağını düşünüyorum" dedi. Lüks konut projelerinde önemli bir unsurun da merkezi lokasyon olduğuna vurgu yapan Elmas, kentsel dönüşümün ve şehir merkezlerinde arsa üretilmesinin önemine değindi.

Exen İstanbul'da en yükseği 2.5 milyon TL
Altan Elmas, Anadolu yakasında inşa ettikleri EXEN İstanbul projesinde metrekaresi 10 bin TL seviyelerinden satışlar gerçekleştirdiklerini belirterek, bu projede 175 bin TL'ye stüdyo daire satılırken en yüksek fiyatın ise 2 milyon 500 bin TL olduğu bilgisini verdi. 360 derece Boğaz manzarasına sahip Exen İstanbul'da konuklar lobide karşılanacak. Vale, concierge, resepsiyon hizmetleri bulunacak. Kafe ve restoranları, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, kreşi ve marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin yanı sıra dışarıya da hizmet verecek. 27'nci kattaki donanımlı spor tesisinde, yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası yer alacak. Ayrıca kulede her üç katta bir, yatay bloklarda ise her dairede kat bahçeleri bulunuyor.
Sabah

www.exenistanbul.com.tr

0216 316 79 90

0216 316 72 67

Projeden görüntüler için tıklayınız