14 / 05 / 2024

Extensa 2014 yılında Mixed-use projeler yapmayı hedefliyor!

Extensa 2014 yılında Mixed-use projeler yapmayı hedefliyor!

103 yıllık birikim ve deneyim ile konut projelerine yeni bir bakış açısı Belçika'da büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kurulan Extensa'nın İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe şirketin Belçika'dan başlayıp bugüne kadar devam eden ve gelişen



Bize kısaca kendinizden ve Extensa'dan biraz bahseder misiniz? 

Extensa'nın temelleri nasıl atıldı? 

Extensa 1910'da Belçika'da büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kuruldu. 50'lerde ise faaliyet alanını geliştirerek İspanya ve Fransa'ya kadar uzandı. 80'lerde Extensa, ofis ve logistik kompleksleri geliştirerek uzmanlık alanını da genişletti. 98'den itibaren ise faaliyetlerini, Euronext'de yer alan ve Belçika'nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren'ın bünyesinde sürdürüyor. 


Extensa'nın geliştirmekte olduğu projeler arasında konut projelerinin yanı sıra AVM'ler, iş parkları ve ofis binaları gibi çeşitli projeleri görmek mümkün. Ayrıca gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 1 milyon Euro'luk bir yatırımı da yönetiyor. 


Extensa'nın Türkiye'deki yapılanmasından bahseder misiniz? İnşaat sektöründe Türkiye'nin diğer ülkelere göre cazibesi nedir? 

2005'de alınan yeni pazarlara açılma kararıyla Romanya ve Slovakya'da kurulan birimlerin yanı sıra 2009 yılından itibaren Türkiye'de de Extensa İstanbul olarak faaliyetlerine başladı. Türkiye, gelişmekte olan pazarlar içerisinde taşıdığı yüksek potansiyel ile ön plana çıkıyor. Başta İstanbul olmak üzere marka şehir statüsünde olan ya da o yönde gelişen birçok şehrin olması yatırımcı açısından önem arz ediyor. 

Global ekonomik krizin ardından hızlı ve istikrarlı büyüme gösteren ekonomisiyle, yatırım potansiyeli ile yabancı yatırımcıların ilgisini çeken ve önümüzdeki dönemde çekmeye devam edecek olan Türkiye, ilan edilen yeni projeleri ile değer kazanmaya devam edecek. 

Extensa olarak bu güne kadar gerçekleştirdiğiniz yurt içi ve yurt dışı projelerinizi bize biraz anlatabilir misiniz? 

Extensa olarak bugüne kadar çok farklı projelerle yer aldık. Belçika'da; Brüksel, Lueven, Roeselaere'ın yanı sıra İspanya, Fransa ve Romanya Bükreş'te konut, ofis projeleri ve iş parkları geliştiren Extensa, Türkiye'de Peki, yeni projeleriniz var mı? 


2014 hedefleriniz neler? 

2014 yılında hayata geçirmeyi düşündüğümüz projelerimiz mevcut. Kısa ve uzun dönemli projeler. 

Bu yıl ve ilerleyen dönem içinde konutun yanı sıra ofis projelerine de sıcak bakıyoruz. Mixed-use projeler de gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeler arasında yer alıyor. 


Extensa İstanbul olarak Şişli Bomonti bölgesinde Bomonti Apartman ve Modern Palas projeleri ile yer alıyor. 

Türkiye'de henüz iki projemizle yer alıyoruz ancak Extensa markası 100 yılı aşan tecrübesinin getirdiği avantajla kaliteli ve farklı tasarımlar geliştirerek kullanıcının beğenisini topladı. Bomonti Apartman projemizle Arkitera tarafından düzenlenen 2011'nin en iyi binaları, Bomonti Modern Palas projemizle de2012'nin en iyi binaları seçkisinde yer aldık. 

İnşaat sektöründe Türkiye'nin dünya pazarındaki payı nedir? 

Türkiye'nin küresel ekonomi içerisinde önemli bir konumu bulunuyor. 

En büyük ilk 20 ekonominin içinde yer alan Türkiye, geçtiğimiz yıldan itibaren kredi derecelendirme açısından yatırım yapılabilir seviyeye çıkarak yeni yatırımları çekmek adına farklı bir rotaya girmiştir. Gelişmekte olan ülkeler içerisinde, sürekli büyüme irendi ile güçlü bir konumu bulunuyor. 

Gayrimenkul sektörü açısından da mütekabiliyet yasasındaki değişikliklerle, yeni pazarlara açılarak canlı bir döneme girmiştir. Bu dönemde gayrimenkul sektörüne, hem bireysel hem de kurumsal anlamda yabancı yatırımların ilgisi artacaktır. 

Ekonomik açıdan Türkiye çok hareketli bu hareketliğin inşaat sektörüne yansımaları nelerdir? Türk ekonomisi nasıl etkilenir? 

Türkiye'de gayrimenkul sektörü son yıllarda uluslar arası nitelik kazanarak, düzenli piyasalar oluşumu ile birlikte gelişme gösterdi. Buna bağlı olarak sektörde yerli ve yabancı aktörlerin yatırımları artıyor. Demografik verileri incelediğimizde; hane halkı artışına, göçe ve yenileme ihtiyacına dayanarak konut ihtiyacı artma eğiliminde diyebiliriz. 


Hizmetix


Geri Dön