09 / 05 / 2024

Extensa Group, Türkiye'deki yatırımlarını artıracak!

Extensa Group, Türkiye'deki yatırımlarını artıracak!

Dünyada 1 milyon metrekare üzerinde inşaat   yapan, 1 milyar eurodan fazla gayrimenkulü olan ve 500 milyon euroluk yatırım yöneten Belçikalı Extensa, Türkiye"deki işlerini büyütecek



Belçikalı Extensa Group, Türkiye"deki ilk yatırımı   olan ˜Extensa Bomonti Apartman" projesine 30   milyon dolarlık yatırım   yaparken projede   konut fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında   değişiyor.
Son 10 yılda yaptığı uluslararası yatırımlarıyla Belçika"dan sonra, Romanya, Slovakya ve Luxemburg"daki yapılanmanın ardından Extensa İstanbul"u 2005 yılında kurarak Türkiye pazarına giren şirket, 2007 yılı itibariyle arazi geliştirme faaliyetlerine başladı.  
Extensa   Group"un bağlı olduğu Ackermans&Van Haaren İcra Kurulu Başkanı   Baron Luc Bertrand, düzenlenen toplantısında yaptığı   konuşmada, Türkiye"de uzun süredir mevcut olduklarını ve  İzmir  Limanı"nı inşa   ettiklerini belirtti.

Yatırım yaptıkları ülkelerde kazandıklarını hiçbir şekilde Belçika"ya   götürmediklerini ve o ülkede değerlendirdiklerini vurgulayan Bertrand, şöyle   devam etti: œAvrupa"da birçok ülkeye baktığınızda genel olarak büyümenin durağan   olduğunu görüyorsunuz. Burada aslında bir hata yaptı k Türkiye"ye çok daha erken ve çok daha hızlı girmemiz gerekirdi. Türkiye"nin   geleceğine inanıyoruz. Biz buraya 6 ayda zengin olmak için   gelmedik. Bu pazara uzun vadeli bakıyoruz ve zamanımız var.'

1 milyar euroluk gayrimenkulleri var
Bertrand, gayrimenkul alanında 1 milyar avroluk bir kaynağa sahip   olduklarının altını çizerek, 'Biz diğerleri gibi yüksek kuleler yapmıyoruz. Daha   yatay, daha insani ölçekte olsun, içinde yaşayanlar penceresini açabilsin   istiyoruz. Bomonti"deki proje, burada yapabil eceklerimizin küçük bir parçası' diye konuştu.

Yeni proje yola çıktı
Extensa İstanbul Emlak Yatırım İnşaat   Genel Müdürü Özlem   Gökçe de yatay bir mimariyle inşa edilen projede özellikle cephe sisteminde çevre   binalardan, eski yapılardan esinlendiklerini ve çok fazla atıl kalacak   pozisyonlar yaratmadıklarını söyledi.   Gökçe, toplamda 92 daire ve 9 ticaret ünitesinin bulunduğu proje nin yatırım maliyetinin 30   milyon   dolar olduğunu ve şimdiye kadar   konutların yaklaşık yarısının satıldığını   açıkladı.   Bbina   girişinde yer alan ışık kulesinin aynalarla ışığı tepeden alt katlara kadar   yaydığını ifade eden Gökçe, yine Bomonti"de stüdyo daire ağırlıklı başka bir   proje üzerinde de çalıştıklarını bildirdi.
Extensa Bomonti Apartmanı"nın yapımına Temmuz sonunda başladıklarını,   2011 Ekim ayında da teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, farklı   büyüklükte ve tipteki dairelerin 64 ile 277 metrekare arasında olduğunu, ortalama   metrekare fiyatı 4   bin 200 dolar olan daire fiyatla rının 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini belirtti.
şžu anda şehir merkezindeki pozisyonlarl a ilgilendiklerinin altını çizen Gökçe, 'Arsa anlamında pozisyonlarımızı birkaç yıl önce aldık. Bu açıdan senelik geçmişimiz söz konusu' dedi.  

100. yılda 500 milyon   euro"luk yatırım yönetiyorlar
Extensa Group CEO"su Kris Verhellen de bu yıl 100. kuruluş   yılını kutlayan Extensa"nın Belçika Antwerb"de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli   konut projeleri geliştirme amacıyla kurulduğunu,   belirterek şirketin kentsel dokuyu dönüşüm   yoluyla güzelleştirme yaklaşımı bulunduğunu vurguladı. Grubun şu anda devam eden projelerinin   tamamının 1 milyon metrekareden fazla bir alanı kapsadığını   belirten Verhellen, konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, iş parkları ve ofis binaları inşa ettiklerini anlat tı. Verhellen, şirketin ayrıca   gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 500 milyon avroluk bir
yatırımı yönettiğini söyledi.

100 yıllık şirket
Kuruluş öyküsü 100 yıl öncesine dayanan Extensa Group, 1910 yılında Belçika Antwerb"de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kuruldu. Zamanla bölgedeki en büyük arazi geliştirme şirketi olan Extensa, özellikle konut geliştirmedeki uzmanlığı ile tüm Belçika" nın yanı sıra İspanya ve Fransa"da da proje geliştirmeye devam etti. 1980"lerde ise ofis ve logistik kompleksleri geliştirerek faaliyet alanını çeşitlendirdi. Grup, 1998" den bu yana da faaliyetlerini, Euronext borsasında işlem gören ve Belçika"nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren"ın bünyesinde sürdürüyor.


Geri Dön