28 / 04 / 2024

Extensa, Türkiye'de ofis projesi için arsa arıyor!

Extensa, Türkiye'de ofis projesi için arsa arıyor!

Bu yıl 100'üncü yılını kutlayan Extensa'nın hedefi Türkiye'de ofis ve karma projeleri hayat geçirmek



Belçika'da 100 yıl önce kurulan ve 2005'ten itibaren gelişmekte olan ülkelerde büyüme stratejisi çerçevesinde Romanya ve Slovakya'yla birlikte Türkiye'yi de yakın markaja alan Extensa Grubu, hedef büyüttü. Bomonti Apartmanı projesiyle adını duyuran grup, Şubattan bu yana projede yüzde 50'lik satış oranına ulaştı ve ofis ile karma yapılı projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Asya ve Avrupa yakasında bunun için arsa aradıklarını söyleyen Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Extensa Türkiye'ye çok inanıyor ve yatırımlarını uzun vadede büyütmeyi hedefliyor. Kent merkezlerinde dönüşüm alanlarında gerçekleştirdiği projelerle de bilinen şirket, bununla ilgili olarak Brüksel'deki Tour&Taxis projesiyle Avrupa Nostra tarafından ödüle layık görüldü. Türkiye'de de gündeme gelmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerine de el atmaya talip" diye konuştu.

Merkeze yakınlık önemli

Yeni projelerin Bomonti'deki gibi şehir merkezine yakın olmasının planlandığını söyleyen Gökçe, aynı bölgede yeni bir projeye başlama hazırlığı da yürüttüklerim, şu anda ruhsat aşamasında olan 17 katil bir blokta 130 stüdyo inşa etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Satışların yüzde 50'yi geçtiği Bomonti Apartmanı projesinde daire bulunuyor. Temeli inşa edilen projenin 2011 sonunda ev sahiplerini ağırlamaya başlayacağım belirten Gökçe, projenin gökdelenlerin ön plana çıktığı bölgedeki diğer projelerden en önemli farkının pençeleri açılan, balkon ve teraslan bulunan, modern bir apartman olarak inşa edilmesi olduğunu kaydetti. Gökçe, "5 katlı olarak tasarlanan proje, yatay bina konsepti taşıyor. Aidat giderleri de düşük tutulan projede büyüklüğü 65 ila 280 metrekareye kadar değişen dairelerin fiyattan metrekarede 3.750 ve 4.500 dolar arasında değişiyor" dedi.

Bomonti Apartmanı projesinde yerleşim düzenlerinin güneş ışığından maksimum faydalanılabilecek şekilde ayarlandığını kaydeden Özlem Gökçe şöyle devam etti: "Dubleks dairelerde geniş yaşam alanı hissini daha iyi aktarabilmek adına teraslar ve çift kat yüksekliğinde salonlar tasarlandı. Ortak yaşam alanları geniş tutuldu ve özellikle hepsinin, koridorlar dahil doğal ışık alması sağlandı. Bu amaçla projede tüm katları birbirine bağlayan ışık tünellerine yer verildi. Dairelerdeki depo alanlarının yanı sıra az kullanılan eşyalar için de en az katla ekstra depolama alanları oluşturuldu."

Belçika'nın en büyük arazi geliştirme şirketi oldu

1910'da Belçika'da Antwerp'de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kurulan firma, zamanla bölgedeki en büyük arazi geliştirme şirketi oluyor. Özellikle konut geliştirmedeki uzmanlığını ile tüm Belçika'nın yanı sıra İspanya ve Fransa'da da proje geliştirmeye devam ediyor. 1980'lerde Extensa, ofis ve lojistik kompleksleri geliştirerek faaliyet alanını da çeşitlendiriyor. 1998'den itibaren ise faaliyetlerini, Euronext'de yer alan ve Belçika'nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren'ın bünyesinde sürdürüyor. Extensa'nın yürüyen projeleri ise 1 milyon metrekarenin üzerinde. Şirket ayrıca gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 500 milyon euroluk bir yatırımı da yönetiyor.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön