04 / 05 / 2024

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında Eylül ayında 3,3 milyar Türk Lirası yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını müjdeledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, 2023 yılının Eylül ayında yaklaşık olarak 1,8 milyar Türk Lirası tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarına değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaklaşık 1,5 milyar Türk Lirası engelli aylıklarını da hesaplara aktardıklarını dile getirdi.

İlgili haberde yer alan bilgilere göre, engelli ve yaşlılara yönelik tematik sosyal yardım programları uyguladıklarına değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında oldukları yaşlı ve engelli vatandaşları, düzenli olarak yaptıkları ödemelerle desteklediklerine değinerek bu doğrultuda eylül ayında 3,3 milyar Türk Lirası yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını kaydetti.

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

65 YAŞ AYLIĞI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR?  ZAMLI MAAŞLARDA SON DAKİKA

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş maaşı, Temmuz zammından önce 1.997 Türk Lirası olarak hesaplara yatıyordu. Temmuz ayında verilen ara zamdan sonra  65 yaş maaşı 2 bin 348 lraya çıktı. Yine verilen bilgilere göre, engelli aylıkları da merakla beklenen Temmuz 2023 zammıyla yükseldi. 

Paylaşılan bilgilere göre, yüzde 40-69 arası engelli vatandaşlar için hesaplara yatan ödeme 1.597 liradan, 1.874 liraya yükseldi. Ayrıca yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara verilen destek ödemeleri de 2 bin 392 TL'den, 2 bin 811 TL'ye çıkartıldı.

Aktarılan bilgilere göre, 18 yaş altı engelli yakınları olan vatandaşlar için de destek ödemesi yapılıyor. Açıklanan rakamlara göre, engelli yakını aylığı şeklinde de bilinen ödeme, Temmuz zammı ile beraber 1.594 liradan,1.874 liraya yükseldi.

 

Hem 18 bin 500 TL maaşla hem de KPSS şartsız bekçi alımı yapılacak! Lise mezunları bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları bugün ne kadar? İşte 9 Eylül 2023 son dakika akaryakıt fiyatları!

TOKİ Aydın projesiyle bu ilçeye tam 322 yeni konut geliyor! İhale tarihi resmen açıklandı!


Geri Dön