28 / 04 / 2024

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı itibarı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını aktardı.

FİYATLAR SABİT KALDI

TGRT Haber’in haberine göre, BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda eylül ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife herhangi bir değişiklik yapılmayarak sabit kaldı.

Bu kapsamda, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine eylül ayında uygulayacağı satış fiyatı bin metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL olarak belirlendi.

 Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

SANAYİ ABONELERİ İÇİN FİYATLAR

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe bir için bin metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe iki için ise 9 bin 478 lira olarak paylaşıldı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak kayıtlara geçti.

DOĞAL GAZDA FİYAT TARİFELERİ AYLIK HESAPLANIYOR

BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları temel alındığı zaman halen konutlarda, Ukrayna'nın ardından Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı Türkiye’de uygulanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

 Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

DOĞAL GAZ İTHALATI HAZİRANDA AZALDI

Öte yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) haziran ayına yönelik "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora göre, ithalatın yaklaşık 1 milyar 870 milyon 38 bin metreküpü boru hatları ile ve bunun yanı sıra, 462 milyon 4 bin metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri üzerinden gerçekleşti.

Boru hatlarıyla doğal gaz ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yaklaşık yüzde 42,9, LNG ithalatı yüzde 17,7 oranında düştü.

Toplam doğal gaz ithalatı da bu süreçte yüzde 39,2 oranında düşerek yaklaşık 2 milyar 332 milyon 420 bin metreküp olarak gerçekleşti.

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

A101’de masa takımı 2 bin 990 TL’ye, derin tencere 279 TL’ye, karartma hazır fon perde 119 TL’ye düştü!

BİM’de 6’lı cam espresso bardağı 69 TL’ye, borcam fırın tepsisi 69 TL’ye, 9 parça mutfak seti 99 TL’ye düştü!


Geri Dön