Kent Haberleri

EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanıyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının ardından EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanıyor? İşte detaylar...Şartları karşılayan vatandaşlar başvuru yapmak için işlemlerin ne zaman açıklanacağını araştırıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasından sonra EYT başvuru sonuçları merak ediliyor. Şartları karşılayan vatandaşlar başvuru yapmak için işlemlerin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 

Söz konusu başvuru süreci e-Devlet üzerinden devam ediyor. EYT'liler sonuçlarını E devlet ve SMS üzerinden sorgulayabiliyor.

Emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabiliyor.

Peki, EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanıyor? İşte detaylar...

EYT başvuru sonuçları ile ilgili sorgulamalar devam ediyor. Başvuru işlemlerini yapanların gözü kulağı gelecek sonuçta. Vatandaşlar ise başvuruların ne kadar sürede açıklanacağını sorguluyor. İşte EYT'lilerin merak ettiği tüm soruların yanıtı...

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EYT başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe yönelik resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat sonuçların ilk başvurusunun yapılmasından 1 hafta ile 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Öte yandan emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabiliyor.

EYT BAŞVURU SONUCLARINA NEREDEN BAKILIYOR?

EYT başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşılıyor. EYT başvurusu yapanlar aldıkları evrak numarası ile başvuru durumunu kontrol edebiliyor.

e-Devlet kapısında arama kısmına ''DYS (Doküman Yönetim Sistemi)'' yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve ''Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip'' sayfasına gittikten sonra ''Yıl'' seçeneğini işaretleyerek ''Sorgula'' butonunu seçin.

İşlem sonucunda ise karşınıza, bu sene SGK'ya giden belgeleriniz çıkıyor. Bu sayfa üzerinden başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden emekliliğinizin onaylandığını gördükten sonra tahsis belgesinin çıkışını alarak işyerinize götürmelisiniz. Bu belgeyi verdikten sonra sizin yeniden SGDP ile işe girişiniz yapılacak ve çalışmaya devam edeceksiniz.

Başvurunuzun onaylanmasının ardından maaşınız başvurduğunuz aydan sonraki aybaşından itibaren hesaplanmaya başlıyor.

Buna göre Mart ayında başvuranlar için 1 Nisan tarihi itibaren maaş hesabı yapılacak. Maaşınızın yatırıldığını e-Devlet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Size verilen tahsis numarasının son rakamına göre ise maaş ödeme gününüz belli olacak. Bu kapsamda bir aylık maaş ve ödeme gününe kadar olan sürenin parası yatırılacak.

Dolarlarımızı bozduralım mı bekletelim mi? sorusuna net yanıt geldi! Doları olanlar bunu yapmayan çok pişman olacak

Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? Kamu işçisi maaşına ne kadar zam gelecek?