Kent Haberleri

EYT bekleyenler şok oldu... EYT iptal edilecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemeyi bekleyen vatandaşlar EYT'nin iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki EYT iptal edilecek mi? EYT'de son durum ne... Konuyla ilgili birden fazla iddia dolaşmaya başladı

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin ne durumda olduğunu ve iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili birden fazla iddia dolaşmaya başladı. Vatandaşların konuyla ilgili tedirginlikleri sürerken gelin hep birlikte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerine göz atalım... 

Milyonlarca kişinin beklediği EYT’ye ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Meydana gelen ve birçok kentimizi yıkan deprem sonrasında EYT çalışmaları bir süreliğine askıya alınmıştı. Bu durum EYT iptal mi edilecek? Söylemlerinin yayılmasına neden oldu. Bazı AK Parti üyelerinin MYK toplantısında depremin verdiği zararlar sebebiyle EYT’nin 1 yıl ertelenmesini istediği iddia edildi.

Gelen son habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT iptal mi edilecek? İddialarına son noktayı koyduğu iddia edildi. Erdoğan, bu hafta içerisinde EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor.

 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 2 gün önce tam 6 saat boyunca sürdü. Toplantının gündeminde EYT de vardı. Sözcü’nün aktardığı habere göre Erdoğan, EYT teklifinin Meclis’ten aynen geçirilmesi yönünde talimat verdi. Bu hafta içerisinde düzenleme görüşülecek.

Bu düzenlemenin Hazine’ye büyük yük olacağı iddia edildi. EYT düzenlemesinin gözden geçirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerin geldiği öne sürüldü. Öyle ki bir üyenin “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Erdoğan’ın EYT düzenlemesinde geri adım atmayacağı ve bu hafta içerisinde konunun Meclis’te görüşülmesi gerektiği talimatını verdiği belirtildi. Bu hafta içerisinde EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçeceği tahmin ediliyor.