Kent Haberleri

EYT düzenlemesi Aralık'ta tamam! Bakan Bilgin resmen duyurdu! Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...  Bilgin, konuya ilişkin açıklamasında “Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yeni açıklamalarda bulunarak son durumu paylaştı. 

Bilgin, konuya ilişkin açıklamasında “Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İşte EYT düzenlemesindeki son durum...

“EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı, bitince açıklayacağız” ifadelerini kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada gizli bir şey olmadığına, Meclis'te anlattığına dikkat çekti ve EYT ile ilgili sayıların her ay değiştiğini belirtti. 

"Haziran rakamlarını 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu" açıklamasında bulunan Bakan Bilgin, bu rakamlar da dahil,  bilinen verilerin değerlendirilerek hesabın ona göre yapılması gerektiğini vurguladı. 

EYT AY SONUNA KADAR BİTECEK 

Farklı iş yerlerinde çalışmış, hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanların olduğunu dile getiren Bilgin, "EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar, dosyalarıyla geliyor. İncelenip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma" diye konuştu ve bütün bu çalışmaların tamamlanacağını, ay sonuna kadar biteceğini düşündüğünü belirtti. 

Bilgin, "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz" diyerek yeni değil uzun zamandır çalıştıklarının da altını çizdi. 

Bilgin, “sendikalaşmaya yönelik çalışmaların” sorulması üzerine de işçilerin örgütlenme süreci ile ilgili sendikalarla sürekli görüştüklerine dikkat çekti. 

Bu konuda, yönetmelikte olmasına rağmen uygulanmayan ve değiştirilmesi gereken hususlar olduğunu aktardı ve konuyla ilgili "Yasal çalışmamız var, onu da Meclis’e götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren iş kolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Asgari ücrette yeni tarifeyle birlikte 1 Ocak 2023 itibarıyla doğum, yurtdışı ve askerlik borçlanmalarının maliyetinde de artış yaşanacağı gündeme geldi. Bu kapsamda asgari ücretin yüzde 50 yükselmesi halinde bugün 37 bin TL ile yapılabilecek olan askerlik borçlanması 55 bin lira olabilecek. 

EYT çerçevesinde olup eksik primi olanların, borçlanma amacıyla dilekçe vererek yasanın çıkmasını bekleyebilecekleri söylenirken; yıl bitmeden bu dilekçenin verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

EYT'liler dikkat! Yeni yıla girmeden hemen bunu yapın! Borçlanma tutarı artacak! 

1250 TL Aile Destek Paketi parası ne zaman yatacak? Aile sosyal yardım yeni ay ödemeleri yattı mı?

Orta gelirliye konut kampanyasında son viraja girildi! Ayrıntılar peş peşe netleşiyor!