Ekonomi

EYT düzenlemesi rafa mı kalkıyor? Muhalefetten dikkat çeken EYT mesajları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dikkat çeken EYT yanıtının ardından İyi Parti Genel Başkanı'ndan da ilginç bir paylaşım geldi. Anadolu Ajansı'nın haberi ise "EYT'lilerin hevesi kursağında mı kalacak?" sorusunu gündeme getirdi.Arkasından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir muhabirin EYT'ye ilişkin soruyu "EYT, EYT mi?" şeklinde yanıtlamasının ardından bu konunun Hazine'nin gündeminde olmadığı düşüncesi iyice güçlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT düzenlemesiyle ilgili 1999 yılı öncesi ait belgelerin ve kayıtların olmadığını açıklamasının ardından "EYT acaba Aralık ayında çıkmayacak mı?" sorusu gündeme gelmişti. Arkasından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir muhabirin EYT'ye ilişkin soruyu "EYT, EYT mi?" şeklinde yanıtlamasının ardından bu konunun Hazine'nin gündeminde olmadığı düşüncesi iyice güçlendi.

İki bakan Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz hafta içinde kabul edilmiş ve Nureddin Nebati'nin EYT'nin Hazine'ye getireceği yükle ilgili bilgi verdiği ve yaş sınırı getirilmesini istediği kulislere yansımıştı. Gelinen noktada son olarak Anadolu Ajansı EYT'nin Ocak ayına kaldığına dair bir haber paylaştı. Şimdi kafalarda EYT çıkacak mı toptan rafa mı kalkacak sorusu var.

AA: Düzenleme Ocak ayına kaldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AKP kaynakları, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin, aralık ayında görüşülmesi imkânının olmayabileceğini bildirdi.Bakan Vedat Bilgin daha önce defalarca düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e geleceği ve Ocak ayında ilk etapta 1,5 milyon EYT'linin bu düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı. Ancak Anadolu Ajansı muhabirinin, AKP kaynaklarına dayandırdığı habere göre, EYT düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin, 2023 yılı bütçe takvimi dolayısıyla aralık ayında görüşülmesi imkanının olmayabileceği ifade edildi. Haberde teklifin, ocak ayında Meclise sunulması beklendiği ifade ediliyor ancak muhalefet iktidarın EYT'yi rafa kaldırmak ya da yaş sınırı getirmek için yeniden nabız yokladığını ifade ediyor.

"İktidar sözünden dönmenin yolunu arıyor"

Son olarak bu konuda bir mesaj paylaşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın EYT ile ilgili sözünden dönmenin yollarını aradığını belirtti. Akşener,  "EYT'li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasp eden iktidar, yine sözünden dönmenin yollarını arıyor" ifadesini kullandı. Meral Akşener,  "Ya sözünüzü tutun, Ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırılacağını izleyin" paylaşımını yaptı. 

"İktidar EYT'lilerle eğleniyor"

CHP'li Faik Öztrak ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin EYT sorusuna verdiği yanıtı kast ederek, "EYT ve EYT'lilerle eğlenmeye devam edin bakalım. Sandıkta da EYT'liler sizinle bir güzel eğlenecek" ifadesini kullandı.

CHP'li Veli Ağababa da iktidarın milyonlarca EYT'liye emeklilik sözü verdiğini ancak şimdiden yaş şartı öne sürmek için nabız yokladığını ifade etti. Ağababa, "EYT en kapsamlı şekilde kıtana kadar bu konu kapanmayacak. Siz yapmazsanız dahi bir bu kanunu çıkaracağız" şeklinde paylaşım yaptı.

EYT'de Bakan Nebati'nin mi Bakan Bilgin'in mi dediği olacak?

EYT'lilere Bakan Bilgin'den son dakika şoku! İşte yaş sınırı ve o tarih...