Kent Haberleri

EYT emeklisi yüzde 25'lik zamdan faydalanacak mı? 

Emekli maaş zammı belli oldu. Bu kapsamda emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacak. Peki, EYT emeklisi yüzde 25'lik zamdan faydalanacak mı? İşte detaylar...Bu kapsamda yüz binler enflasyon farkı artı refah payı ile yüzde 25 zam alacak

Emekli maaşlarına zam yapıldı. Bu kapsamda yüz binler enflasyon farkı artı refah payı ile yüzde 25 zam alacak. EYT emeklileri ise zamdan yararlanıp yararlanmayacaklarını sorguluyor.

Haziran ayı ile 6 aylık enflasyon farkı geçtiğimiz gün resmen belli oldu ve emeklilere yüzde 19.77 zam yapıldı. Bu zamma ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zamların yüzde 25'e çıkarıldığını belirtti. 

EYT emeklisi ise şimdi "EYT'liler zamdan yararlanacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

EYT'LİLER YÜZDE 25 ORANINDA ZAM ALACAK MI? 

Haziran ayı ile 6 aylık enflasyon farkı geçtiğimiz gün resmen belli oldu ve emeklilere yüzde 19.77 zam yapıldı. Bu zamma ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zamların yüzde 25'e çıkarıldığını belirtti. 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Torba yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçtiğimiz gün kabul edildi. Komisyon görüşmelerinde, emekliye refah payı içeren yeni zam oranı da önergeyle onaylandı.

Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 19.77, Emekli Sandığı emeklileri için yüzde 17.55 olarak belirlenen enflasyon farkları yüzde 25’e olacak.

Önergede dikkat çekilen 2023 Ocak tarihi, Mart 2023’de yasalaşan EYT düzenlemesinin kapsama girip girmeyeceği konusunda soru işaretine sebep olurken, yüzde 25’lik zamdan EYT’lilerin de faydalanacağı öğrenildi. 

Kanunun TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edilerek yasalaşmasından sonra EYT’liler de dahil olmak üzere tüm emekliler yüzde 25’lik zamma hak kazanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Taban aylıkları 7.500 TL'nin altında kalan, bu miktarın üzeri Hazine tarafından 7.500 TL'ye tamamlanan emekliler, taban aylıkları üzerine zam almaya devam edecek. 6.000 TL taban aylığı olan bir emeklinin maaşı Hazine tarafından 7.500 TL'ye tamamlanacak, bunun üzerine bir zam gelmeyecek. En düşük aylık tutarları değişmemiş olacak. 7.500 TL'lik sınırı geçen emekliler ise bunun üzerine zam alabilecek. Bu senede bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarına da hisseleri oranında yüzde 25’lik artış yansıtılacak.

Binalarda risk tespitini engelleyenler dikkat: Kolluk birimleri müdahale edebilecek! 

Dul ve yetim aylığı Temmuz zammıyla kaç TL olacak? Yeni rakamlar geldi! Yeni maaşlar ne kadar yatacak?

Yeni zamlı memur maaşları kalem kalem açıklandı! Öğretmen, polis, doktor, mühendis maaşları kaç TL oldu? İşte o rakamlar