Kent Haberleri

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi! Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti! Hemen bakın!

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi... Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti... Hemen bakın...Verilen detaylara göre, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri yapılan EYT yasası kabul edildi ve yasalaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılının son günlerinde müjdesi verilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde mutlu son geldi. Verilen detaylara göre, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri yapılan EYT yasası kabul edildi ve yasalaştı. EYT düzenlemesinden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin faydalanması bekleniyor.

EYT düzenlemesi Genel Kurul'da yalnızca bir değişiklikle yasalaştı. EYT'lilerin gözü olası prim günü değişikliğindeydi. Fakat prim günlerinde bir değişiklik yapılmadı, kademeli olarak prim gününe göre EYT'liler emekli olacak. Teklifin 1. maddesi ise AK Parti ve MHP'nin ortak önergesi kabul edilerek geçti.

Buna göre, işverenin sosyal güvenlik destek priminden faydalanması için emekli ve yaşlılık aylığı bağlananların tekrar işe başlatılması için öngörülen 10 günlük süre 30 güne yükseltildi.

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi... Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti... Hemen bakın...
 

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi... Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti... Hemen bakın...


EYT DÜZENLEMESİNİN KAPSAMI

Medyatava'da yer alan haebre göre, Meclis'te yasalaşan EYT düzenlemesi ile beraber 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 sene sigortalılık süresini tamamlayan herkes emekli olabilecek. Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişiklik gösteren prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte hak sahipleri, emeklilik başvurusu da yapabilecek. İlk etapta yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasından sonra başvuru yapılmasıyla beraber maaş hakkı da kazanılmış olacak.

EYT EMEKLİSİ MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Verilen detaylara göre, EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 sene sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek. Aktarılan detaylara göre, emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekli.

EYT yasasının kabul edilmesinden sonra akıllardaki soru EYT emeklisi maaşını ne zaman alacak oldu. Söz konusu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra mart ayı içinde emeklilik dilekçesi verenlerin aylıkları 1 Nisan 2023'ten geçerli olmak üzere bağlanacak. Koşulları henüz yerine getirmemiş olanlar da koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verdiklerinde, dilekçeyi takip eden ay başından itibaren aylıkları bağlanacak.


EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi... Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti... Hemen bakın...

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi... Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti... Hemen bakın...

EYT EMEKLİSİNE HEM MAAŞ HEM DE İKRAMİYE MÜJDESİ

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi geçti ve merak edilen sorular da yanıtını buldu. EYT'den emekli olmak için başvuru yapanlar Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ikramiyelerini alabilecekler mi?

tv100 canlı yayınında önemli açıklamalar yapan SGK uzmanı Özgür Edursun EYT düzenlemesinden başvuru yapanların SGK sisteminde yoğunluk oluşturacağını ve mart ayında başvuranların ilk maaşlarını nisan ayından itibaren alacaklarını dile getirdi.

Özgür Erdursun, yaşanacak olan yoğunluktan dolayı ilk maaşlarını alacak olanların Ağustos'a kadar sarkabileceğini de belirtti.

Merak edilen bayram ikramiyeleriyle ilgili de detay veren Özgür Erdursun, EYT'den emekli olacak olan herkesin maaşını ne zaman alırsa alsın eğer başvurusunu yapmışsa emekli bayram ikramiyesi almaya hak kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Mart 2023 müjdeleri tek tek açıklandı! Hesaplara peş peşe 4 bin 336 lira yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Emeklilere adeta Mart 2023 müjdesi geldi! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın

Aile Destek Programı ödemelerinde Mart 2023 müjdesi geldi! Hesaplara bir bir yatırılan 1.250 TL'yi aman kaçırmayın