Ekonomi

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.Akbaşoğlu, emekli olmayı dört gözle bekleyen EYT mensupları için hem düzelmenenin Meclis’e geleceği hem de ilk maaşlarını alacakları net tarihi açıkladı

için en net tarih AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Akbaşoğlu, emekli olmayı dört gözle bekleyen EYT mensupları için hem düzelmenenin Meclis’e geleceği hem de ilk maaşlarını alacakları net tarihi açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Haber Global canlı yayınında EYT'nin ne zaman yasalaşacağı gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

ŞUBAT AYI İÇİNDE YASALAŞACAK

Konuyla ilgili soruları canlı yayında yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili düzenleme, önümüzdeki Şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak ve mart ayında EYT'li arkadaşlarımız maaşlarını alacak" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teknik çalışmasının  yasaya dönüştürüldüğünü bildiren Akbaşoğlu, “EYT ile yasa teklifi Ocak ayı bitmeden TBMM’ye gelecek ve önümüzdeki şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak. Böylece EYT’den emeklilik bekleyenler mart ayında arkadaşlarımız maaşlarını alacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında EYT ile ilgili staj konusuna da değilen Akbaşoğlu, bu konuda her talebi ayrı ayrı ele alacaklarını da bildirdi.

 

STAJ MESELESİNE SON NOKTAYI BAKAN BİLGİN KOYDU

EYT ile ilgili 9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesinin mümkün olmayacağını da vurgulayan  Bilgin, “Bu esnetilme olmaz, zira EYT denilen düzenleme, 8 Eylül'de geçerli olan yasanın değiştirilerek yaş şartı konulması. Dolayısıyla bu tarihte çalışan olması lazım ki o yaşa takılsın" ifadelerini kullanmıştı.

Vedat Bilgin, stajyer ve çıraklar konusunda ise, staj yapanların, iş yerinde çalışma ilişkisi kurmadıkları, dolayısıyla iş akdinin gerçekleşmediğini vurgulayarak, “Dolayısıyla bu onlar için geçerli olan bir durum değil” ifadelerini kullanarak, tartışmalara son noktayı koymuştu.