Kent Haberleri

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin! EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika detayları sık sık araştırılıyor

EYT yasasının Ocak ayında yürülüğe alınması ve emeklilik başvurularının başlaması öngörülüyor. EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika detayları sık sık araştırılıyor. 

TV100 köşe yazarı Özgür Erdursun, bugünkü köşesinde EYT düzenlemesini kaleme aldı.

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT düzenlemesinden faydalanmak isteyenlerin dikkat etmesi ve gözden kaçırmaması gereken bazı detaylar bulunuyor.

İşte EYT'de gözden kaçırılmaması gerekenler 15 maddede tüm detaylarıyla...

TV100 köşe yazarı Özgür Erdursun, bugünkü köşesinde, EYT kapsamında, emeklilik sürecini, başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma, işten ayrılıp ticari faaliyet gibi ayrıntıları kaleme aldı. İşte EYT'de yapılması gerekenler 15 maddede tüm detaylarıyla...

1- EYT’li olup olunmadığının öğrenilmesi.

2- Hangi statüden emekli olunacağının son 2 bin 520 gün bildirilen primlere göre (SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığında) daha fazla gün bulunuyorsa öğrenilmeli ve en çok primin hangi statüde olduğu hesaplanmalı.
 
3- Hangi statüden (SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı, Emekli Sandığı) emekli olunacaksa prim günü ve sigortalılık süresi tespit edilmeli. 

4- Prim gün sayısı eksikleri SGK’ya borçlanma imkânı varsa borçlanma ile (doğum, askerlik, yurt dışı borçlanması gibi 5510 SK. Madde 41) tamamlanmalı. 

Borçlanma hakkı yoksa veya borçlanma ile prim gün sayısı tamamlanamıyorsa, eksik günlerin ve primlerin nasıl tamamlanacağı öğrenilerek tamamlanmalı. 

Aralıkta hesaplara peş peşe destek parası yatacak! Aile Bakanlığı yeni ay 1250 TL destek ödemesini ne zaman yapacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak zammı ışığı yandı! Maaşlar kaç liraya yükselecek? Şimdi bakın! 

Motorine yarın 69 kuruş indirim! İstanbul, Ankara İzmir'de fiyatlar kaç TL? Total, PO, BP 5 Aralık 2022 fiyat listesi