Ekonomi

EYT ile ilgili yeni gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar bunu bekliyordu!

EYT hakkındaki son gelişmeler gelmeye başladı. Bakan Bilgin beklenen haberi açıkladı. İşte detaylar!EYT ilgili açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenleme milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. EYT ilgili açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı.

İşte EYT hakkında merak edilen detaylar…

EYT’DE SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bakan Bilgin, milyonların beklediği o açıklamayı yaptı. Bilgin, “Önümüzdeki günlerde geçici işçiler sorunu, kamudaki muhtelif sözleşme biçimleri, onların sorunları, EYT, bütün bunlar çözülecek sorunlardır ve bunları Türkiye çözecek güçtedir. Bu ümidimizi çalışmamızla, gayretimizle milletimizle bütünleşerek ileriye taşıyacağız" dedi.

Diğer yandan EYT’den gelecek haberi bekleyen milyonlarca kişi EYT hakkında nasıl bir düzenleme yapılacağını merakla bekliyor. Masadaki formüllere göre, emeklilikteki yaş sınırının düşürülmesi, kadın ve erkek sigortalılar için prim şartlarının yeniden görüşülmesi gündemde yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilgili kritik bir açıklamada bulundu. Bakanı Bilgin, Enflasyonun bütün tahribatlarını her aşamada yapacağımız düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Milletimize sözümüz var, enflasyona ezdirmeyeceğiz kimseyi. Türkiye yolunda. Büyümeyle devam edecek, kalkınmayla devam edecek, demokrasiyle devam edecek. Dolayısıyla önümüzde Türkiye'nin geleceği bulunuyor. Önümüzdeki günlerde geçici işçiler sorunu, kamudaki muhtelif sözleşme biçimleri var, onların sorunları, EYT, bütün bu sorunlar çözülecek sorunlardır ve bunları Türkiye çözecek güçte olan bir ülkedir. Onun için geleceğe ümitle bakıyoruz. Bu ümidimizi çalışmamızla, gayretimizle milletimizle bütünleşerek ileriye taşıyacağız" açıklamasında bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre, Bakan Bilgin, her formül için ayrı ayrı maliyet hesaplaması yapılmasının ardından çalışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceğini söyleyerek “Yıl sonuna kadar Meclis’e sunamazsak, en geç ocak ayında bu düzenlemeyi Meclis’e sunacağız” demişti. İkinci alternatif olarak da erkeklerde 25 yıl ve 9 bin günü, kadınlar 20 yıl 7 bin 200 günü tamamlamışsa yaş şartına bakmadan emeklilik formülü üzerinde düşünülüyor. Beklenen yaşı yarı yarıya düşürme ve yüzde 2 gibi bir oranla maaş kesintisi ile erken emekli olmanın yolları da masadaki seçenekler arasında bulunuyor.

Polis maaşları ne kadar oldu 2022? Temmuz zammı ile polis maaşları ne kadar oldu?

TOGG Sedan fiyat listesi belli oldu mu? TOGG Sedan 2022 teknik özellikleri nelerdir?

Ford Fiesta Temmuz 2022 fırsatları! Ford Fiesta Temmuz 2022 fiyat listesi!