Kent Haberleri

EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın!

EYT yasa tasarısı pazartesi günü resmen Meclis'e sunuluyor. EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın! Sonrasında düzenlemenin yasalaşması için çalışmalara hız verilecek

EYT yasa tasarısı pazartesi günü resmen Meclis'e sunuluyor. Sonrasında düzenlemenin yasalaşması için çalışmalara hız verilecek. 

EYT ile emekli olacaklar en az 5 bin 500 Türk Lirası maaş, 1 yıllık tazminat olarak da en az 9 bin 932 Türk Lirası alacak. 

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) hayallerinin gerçek olmasına çok az bir zaman kaldı. Bu konudaki yasal altyapı için Meclis, yakında çalışmaları başlatacak. Yasal süreçle ilgili yol haritasının netleşmesinin ardından bağlanacak maaşlar hesaplanmaya başlandı. 

Aynı zamanda EYT çerçevesinde yer alan da çalışmaya devam edenlerden 1 yıl ve üzeri çalışma süresi olanlar kıdem tazminatlarını merakla araştırıyor. 

Tüm bunların yanı sıra ilk etapta emekli olacak 2.2 milyon vatandaş, son dakika maaş promosyonu ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyor. 

EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın!

Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre; EYT düzenlemesi ile emekli olacak milyonlarca vatandaş, maaş promosyonunun kaç lira olacağını merakla araştırıyor. Halihazırda 7 bin 500 Türk Lirası olarak ödenen maaş promosyonu, EYT'li emekli adaylarına yeterli gelmedi. Bu sebeple EYT dernekleri harekete geçti ve promosyonun yükseltilmesi için taleplerini gündeme getirmeye başladı. 

Kıdem tazminat, maaş derken promosyon da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İlk maaşını Mart'ın başında alacak EYT’li emekliler bankalarla pazarlığa oturacak ve maaş tutarlarına göre promosyon isteyecek.

Bankalarda da müşteri sayısını yükseltmek amacıyla promosyon hazırlıkları tam gaz başladı. Şu an pek çok banka 7 bin 500 Türk Lirası'na ulaşan maaş promosyonu veriyor. Bu rakamların enflasyonist bir ortamda çok düşük kaldığına dikkat çeken Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nden Meral Karadağ, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Herkes yasanın çıkmasını bekliyor. Buna bankalar da dahil. Ancak biz bankalarla görüşmeye başladık. Asgari ücret dahi 8 bin 500 lira olmuşken, 7 bin 500 lira promosyonu kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı. 

Emekli maaşlarının mart başında vatandaşların eline geçmesiyle beraber promosyon için gerçek pazarlığın başlayacağına curgu yapan Meral Karadağ, "Biz dernek olarak EYT’nin çıkması için nasıl mücadele verdiysek, emekli promosyonu için de aynı şekilde mücadele edeceğiz" dedi ve bankaların yılların emektarlarına hak ettikleri promosyonu vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün de EYT’lilerle beraber sayıları yaklaşık 16 milyona ulaşacak olan emekli, dul ve yetimler için bankaların ödediği promosyon rakamlarını düşük bulduklarına dikkat çekti. "Gerek enflasyon gerekse diğer ekonomik gelişmeler ile bankaların yüksek kârları da dikkate alınarak emeklilere ödenen promosyonların yükseltilmesini istiyoruz" diye konuşan Ergün, emeklilerin banka değiştirmesine de engel olunmaması gerektiğini belirtti. 

EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın!

EYT düzenlemesinin ardından, emekliliğe hak kazanan vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet’ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK’dan tercih edebilecek. Bu şekilde EYT’linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya ödenecek. 

Bankalar emeklileri kendi bankasına çekmek adına daha yüksek miktarlarda promosyonları açıklıyor. Bu durumda EYT’liler de diğer emekliler gibi en yüksek promosyon veren bankayı seçebilecek. 

Bazı bankalar şimdiden EYT’lilere özel kampanyaları hazırlamak için harekete geçti. Örneğin DenizBank, emekli maaşını bankadan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 5 bin liraya varan ödeme sağlarken; EYT'lilere ise otomatik fatura ödeme talimatına karşılık 7 bin 500 liraya varan promosyon sağlıyor. EYT’lilere özel kampanyadan 1 Şubat 2023 tarihinden sonra emekli olanlar yararlanabilecek. 

EYT'LİLERE 30 BİN TL PROMOSYON 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nden Meral Karadağ, bankaların promosyon ödemelerinde 20 bin liraya kadar yükselmesini beklediklerinin altını çizerek, en yüksek promosyonu verenle anlaşacaklarını belirtti. 

Açıklamasında "Biz dernek olarak EYT’nin çıkması için nasıl mücadele verdiysek, emekli promosyonu için de aynı şekilde mücadele edeceğiz" ifadelerine yer veren Meral Karadağ, genel olarak 20-30 bin TL'lerin konuşulduğpunu hatta 25 bin lira ile 30 bin lira arasında olması gerektiğini belirtti. Karadağ, kamu çalışanlarıyla bankaların yaptıkları promosyon sözleşmelerini işaret ederek orada rakamların 40 bin TL'lere ulaştığını belirtti. 

SSK, BağKur emeklilerine son dakika ikramiye müjdesi! Peş peşe açıklanan bu tutarı duyanın ağzı resmen kulaklarına vardı

TOKİ yeni kura tarihleri il il duyuruldu! 30 Ocak-8 Şubat kuraları peş peşe hangi illerde çekilecek? Şimdi takvime bakın

Aile Bakanlığı az önce tek tek açıkladı! Yatırılan bu paraları duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı! Hemen bakın!