Ekonomi

EYT sonuçları açıklandı mı? EYT başvurusu sonuçlanan var mı?

EYT başvuru sonuçları merakla araştırılıyor. EYT’li vatandaşlar, emekli maaşları için başvurularda bulundu. Peki sonuçlar belli oldu mu? İşte detaylar!

EYT başvuru sonuçları açıklandı mı? EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar vatandaşlardan başvurularını tamamlayanlar bu sorunun yanıtını arıyor.

Peki “EYT sonuçları açıklandı mı? EYT başvurusu sonuçlanan var mı?” İşte ayrıntılar…

EYT başvurularını sonlandıran vatandaşlar, sonuçların açıklanacağı tarih iple çekmeye başladı. SGK ve e-Devlet üzerinden başvuruları yapan adaylar, sonuçlar için heyecanla bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) emeklilik belgelerini yollayan vatandaşlar, 'EYT başvuruları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıtını sorguluyor.

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EYT başvuruları şu anda da devam ederken, gözler SGK'dan gelecek sonuç duyurusu bekleniyor. EYT başvuru sonuçlarıyla ilgili hala net bir tarih açıklaması gelmedi.

Sonuçların 1 hafta içinde açıklanması bekleniyor. İlk başvurusunu yapan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 7 gün içinde sonuçlanacağı düşünülüyor.

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EYT başvuru sonuçları e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK, DYS Evrak Takip sayfasından sene seçilerek, SGK'ya giden belgelerinizi kontrol etmelisiniz.

EYT’DE STAJ VE ÇIRAKLIKLA İLGİLİ YENİ GELİŞME!

EYT ile yeni gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT hakkında çıkan son gelişmelerde. Staj ve çıraklık sigortasının emeklilik için başlangıç sayılmasına dair TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni talepte bulundu. İşte detaylar;

Prim gün sayısının eşitlenerek norm birliği sağlanmalıdır diyen Palandöken, "Esnaf 9 bin prim gününde emekli olabiliyor iken, SSK’lının 7 bin 200 günde emekli olması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Mağduriyetlerin giderilmesi için esnaf da SSK’lı vatandaşlar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli olmalıdır. EYT düzenlemesi esnafın bu sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetler de arttırdı. Esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete ciddi bir gelir kaynağı sağlanır. Yakın bir zamanda EYT düzenlemesine ilave bir madde eklenip, esnaf ve sanatkar ile staj mağdurlarının da EYT’den yararlanılmasının önü açılmalı” şeklinde konuştu.