Kent Haberleri

EYT, SSK ve Bağ-Kur maaş takvimi tek tek belli oldu!

Emekli maaş takvimi için ayrıntılar merak ediliyor. Nisanda Ramazan Bayram’ı nedeniyle maaşlar erken tarihte hesaplara aktarılmıştı. Şimdi de maaşların bu ay hangi tarihte hesaplarda olacağı araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca maaş takvimi paylaşılıyor

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları tahsis numarasına göre hesaplara aktarılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca maaş takvimi paylaşılıyor. Peki, emekli aylıkları ne zaman hesaplara yatacak?

İşte maaş günleri...

TAHSİS NUMARASINA GÖRE EMEKLİ MAAŞ GÜNLERİ

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

EYT'DE GECİKEN MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

EYT’de geciken maaşlara ilişkin Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin, "EYT'de deprem bölgesinde başvuranlara öncelik verdik ve bu kapsamda, ilk uygulamalar orada gerçekleştirildi. Şu an için yaklaşık 1 milyon yurttaşımız ilk maaşını aldı. Alamayan yurttaşların kaybı yok ve bu konuda, hak etme günlerine göre, prim gün sayıları doldurma sayılarına göre her gün işlem yapılıyor. Ayda yaklaşık 30 bin yurttaşa emeklilik bağlanırken, EYT kapsamında bu rakam 120 bine 130 bine çıktı. Maaşı geciken yurttaşlar endişe etmiyorlar. Çünkü birikmiş olarak hesaplarına yatacak” dedi.

ŞOK’ta bebek bezi 165 TL’ye bulaşık makinesi tableti 100 TL’ye, kâğıt havlu 39,50 TL’ye düştü!

BİM’de tüm ürünlerde indirim var! Karnıyarık tenceresi 230 TL’ye, servis tabağı 40 TL’ye, tatlı tabağı 90 TL’ye düştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda personel alacak! Hemen başvuru tarihi 14 Mayıs!