Kent Haberleri

EYT’de bir bilmece daha çözüldü! Arap saçına dönmüştü! EYT’liler derin bir oh çekti! EYT’liler bunlara iyi baksın!

EYT’nin 7 Şubat Salı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek, aynı gün yasalaşması bekleniyor. Milyonlarca EYT vatandaş için geri sayımda sona yaklaşılırken detaylar netleşti. İşte detaylar... Şimdi ise gözler 7 Şubat 2023 tarihine çevrildi

EYT düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Şimdi ise gözler 7 Şubat 2023 tarihine çevrildi. Yasa teklifinin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek aynı gün yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesinde emeklilik başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar içinse süre yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında başlayacak. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmadan SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT ŞARTLARI NETLEŞTİ

EYT yasa teklifinde 8 Eylül 1999 tarihi ve daha önce başlayan SGK’lı EYT’liler için, 5000-5975 arasında değişen kademeli prim günü ve kadınlarda 20 sene, erkeklerde ise 25 sene sigortalılık süresinin tamamlanmış olma koşulu bulunuyor. Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’a tabi olanlardan kadınlarda 7200 prim günü, erkeklerde ise 9000 prim gününü tamamlayanlar da kanun çıktığında emekliliğe hak kazanacak. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde yeniden işe başlayan çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

İşte detaylar...

MAAŞLARA YÜZDE 17 ZAM İDDİASINA SGK’DAN YANIT

EYT’li vatandaşların en çok merak ettiği konu ise emekli aylıklarının ne kadar olacağı. Bilindiği üzere SGK’nin emekli maaşı rabotundan maaş hesabı yapan milyonlar artış oranının yüzde 17 civarında kalması sebebiyle hata olup olmadığını merak ederken açıklama gelmişti. SGK, emeklilere yüzde 30’dan daha düşük zam yapıldığına ilişkin iddialar üzerine, EYT’liler için farklı hesap yapılmayacağı, 5.500 TL’mim altında maaş olmayacağı belirtilmişti. Ancak AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir EYT’li vatandaşların emekli maaşına ilişkin en net rakamı açıkladı.

ORTALAMA MAAŞ 8 BİN 733 LİRA

EYT düzenlemesi konusunda aylık bağlama oranlarıyla ilgili Aydemir, "Ortalama aylık tutarı; SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL olarak belirlendi. Bağ-Kur'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL. Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL” dedi.

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!