28 / 04 / 2024

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

Emeklilik dilekçelerini vermeye başlayan EYT’lilerin en çok merak ettikleri konuların başında “işlemler ne zaman sonuçlanır?” sorusu geliyor.  İşlemler kaç günde tamamlanacak? İlk başvuranlar emeklilik maaşını Nisan ayında alabilecek mi? İşte yanıtlar…



 

EYT’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilik için uzun süredir bekleyen EYT’liler SGK şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Emeklilik dilekçesini veren EYT’lilerin yanıtını aradığı soruların başında emeklilik işlemlerinin ne  kadar sürede tamamlanacağı ve ilk maaşların ne zaman yatacağı geliyor.

SGK'DA EYT YOĞUNLUĞU

Yasa kapsamına giren pek çok kişinin emeklilik dilekçelerini vermek için gelişiyle SGK şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, yaşanan yoğunluk nedeniyle işlemlerin tamamlanmasının normalden daha uzun sürebileceği belirtiliyor.

Normal şartlarda emeklilik dilekçesi verildiğinde, işlemlerin tümünün tamamlanarak ilk aylığın yatması 1 ay sonra gerçekleşiyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre,  Mart ayı içinde emeklilik dilekçesini  Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim edenlerin ilk maaşları 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanmış oluyor.

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

SÜREÇ UZAYABİLİR

Normal durumda emeklilik dilekçesi veren bir kişinin emeklilik işlemi 1 ay içinde sonuçlandırılıyor ve ilk emekli maaşı dilekçeyi verdikten 1 ay sonra yatırılıyor. Ancak mevcut durumda EYT nedeniyle ilk aşamada 2,5 milyon kişinin birden başvuruda bulunması nedeniyle süreç biraz daha uzayabilir.

Peki EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? İlk emekli maaşları Nisan'da yatacak mı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön