Kent Haberleri

EYT'de ince hesaplar yapılıyor! İşte detaylar

EYT düzenlemesinde ince hesaplar yapılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Hadi gelin hep birlikte detaylara göz atalım… Belirsizliğin sürmesi üzerine “Seçim tarihi netleşmediği için süreç uzatılıyor” iddiası ortaya atılırken, “Hazine’ye getireceği yükü hesaplayıp seçime kadar iki maaş ödememek için acele etmiyorlar” yorumları da gündeme düştü

2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı getiren ‘müjde’ye dair iktidardan farklı tarihler ve çelişkili açıklamalar yapılıyor. Belirsizliğin sürmesi üzerine “Seçim tarihi netleşmediği için süreç uzatılıyor” iddiası ortaya atılırken, “Hazine’ye getireceği yükü hesaplayıp seçime kadar iki maaş ödememek için acele etmiyorlar” yorumları da gündeme düştü.

Çok sayıda vatandaş her gün EYT ile ilgili atılacak bir somut adım olup olmadığını araştırıyor. Gelişen açıklamalar üzerine “Düzenleme sandığa endeksli olduğu ve seçim tarihi netleşmediğinden adım atılmıyor” yorumları geldi. Seçim öncesi Hazine’ye büyük yük getirecek EYT’de en az bir maaşın bu nedenle geciktirildiği görüşü konuşuluyor. EYT’liler de sosyal medyada 400 binden fazla “EYT Neyi Bekliyor” diye sormayı ihmal etmedi.

 

Cumhur İttifakı vekillerinin ‘Emekli aylıkları artsın’ teklifine karşı Meclis’e apar topar gelmeleri anımsatılarak, “Vekillerin Emeklilikte Yaşa Takılanlar için de koşarak oy kullanmasını bekliyoruz” çağrıları yükseldi. Muhalefetten de “İktidar oyalama taktiğine devam ediyor. Verilen sözler tutulsun” tepkisi yükseldi.

EYT'de ince hesaplar yapılıyor! İşte detaylar

EYT ‘MÜJDESİ’NDE BELİRSİZLİK CAN SIKIYOR

Çalışma Bakanı düzenleme için mart ayını işaret ederken, AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş “Bizden tarih beklemeyin” çıkışıyla dikkat çekti. Muhalefet ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ne bekleniyor? diye sordu. Milyonların beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini seçimler yaklaşırken ‘müjde’ olarak açıklayan hükümetin henüz somut bir adım atmaması tepki çekti. Düzenleme için onlarca soru işareti devam ediyor. ‘Sandığa endeksli’ eleştirileri yükselirken EYT için hükümet yetkililerinden peş peşe çelişkili açıklamalar yükseliyor.

‘STAJ MAĞDURLARI, MAĞDUR DEĞİLDİR’ AÇIKLAMASI

Stajyer ve çırakların da Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamına alınması talebini değerlendiren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, staj sigortalılarının durumu ile ilgili ise staj mağdurlarının mağdur olmadığını ifade etti. Bakan Bilgin, “Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok” dedi.

EYT'liler dört gözle bekliyor! Peki EYT'de kim, ne kadar maaş alacak? İşte merak edilen o liste

EYT'liler bayram edecek! 25.000 TL ek ödeme! Yetişen alıyor!