Ekonomi

EYT'de son dakika! Fuat Oktay resmen tarih verdi! Emeklilik için EYT şartları ne olacak?

Milyonların dört gözle beklediği haberi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılacak düzenlemede sona gelinirken hükümet yetkililerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte ayrıntılar..

SON DAKİKA... EYT düzenlemesine çok az bir süre kaldı. Detaylar önümüzdeki hafta açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı`nın ortak çalışmasıyla varılacak anlaşma 4 milyon kişiyi etkileyecek. İşte ayrıntılar...

 

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İKİ BAKANLIĞA DOĞRUDAN EYT TALİMATI: ÇÖZÜN

Yaklaşık 4 milyon vatandaşı şemsiye altına alan emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi yapılacak düzenleme ile tarihin tozlu sayfaları arasına karışıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çözün' talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordineli olarak birlikte çalışıyor.

 

FUAT OKTAY: EYT'DE DETAYLAR YIL BİTMEDEN BAŞKAN ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANACAK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacak" şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: 2023'E BU MESELEYİ MASAMIZDAN KALDIRARAK GİRECEĞİZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan EYT hakkında yaptığı son açıklamada, "2023'e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız" dedi. Peki, EYT ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

EYT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Senenin son Kabine Toplantısı 26 Aralık Pazartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşecek.

EYT'NİN YANINDA EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI DA KABİNE'DE GÖRÜŞÜLECEK

EYT düzenlemesi, emekliler ve memurlar, Bakanlar Kurulu'nun ekonomi gündeminde olacak. Erdoğan, hükümete enflasyonun satın alma gücüne verdiği zararı gidermek için çalışma talimatı verdi.

Kabine toplantısının ardından veya bir hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT şartları ile ilgili detayları açıklaması bekleniyor.

BAKAN NEBATİ'DEN EYT VE BÜTÇE AÇIKLAMASI: GÜÇLÜYÜZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT yasası için teknik çalışmaları tamamlarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'da bütçe konusunda hazırlığını yapıyor.

Bakan Nebati EYT konusunda 'Güçlüyüz' vurgusunu kullanarak yaptığı açıklamada, "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ`DEN EYT VE BÜTÇE AÇIKLAMASI: GÜÇLÜYÜZ

Hazine ve Maliye Bakanlığı  bütçeyi hazırlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT yasası için teknik çalışmaları tamamlıyor.

Bakan Nebati EYT konusunda 'Güçlüyüz' diyerek yaptığı açıklamada, "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" dedi.

 

`KIDEM TAZMİNATI SORUNU UYGUN KREDİ İMKANIYLA ÇÖZÜLECEK'

Kıdem tazminatının ödenmesi için kredi verilmesiyle  ilişkin son gelişmeleri şu şekilde aktardı:

"Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük."

 

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT yönetmeliği Aralık ayında açıklanırsa Ocak ayının ilk yarısında meclisten geçecek ve yürürlüğe girecek. Resmi Gazete'nin yayım tarihi ise 1 Ocak 2023 olarak belirlendi.  Herhangi bir hak kaybı olmayacak.

 

EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK?

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası hak sahiplerinin Ocak ayının ikinci yarısında SGK'ya dilekçe vererek başvuru yapabilecek.

 

İLK MAAŞ NE ZAMAN ALINACAK?

SGK mevzuatına göre emeklilik dilekçesinin verildiği aydan sonra ki aydan itibaren hak sahibinin maaş hesaplaması başlayacak. Yani Ocak ayında başvuru yapan bir EYT`linin maaşlarını 1 Şubat'ta ödemeye başlayacakları anlamına geliyor.

 

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Emeklilik işlemlerinin tamamlanmasının ardından EYT'liler Şubat ayından itibaren toplu ödeme alacak. Örneğin işlemler Nisan ayında tamamlanırsa, hak sahibi Şubat ayından itibaren maaşını toplu olarak hesabında görecek.

 

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaş şartı olmadan 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların emekli edilmesi yönünde taslak çalışmasını yaptı.

Külliye'de Fuat Oktay Başkanlığında, AK Parti kurmayları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilen toplantıda konu geniş kapsamlı olarak ele alındı. Burada EYT düzenlemesinin işveren-işçi-kamu üçleminde yaratacağı değişiklikler masaya yatırıldı. Toplantıda Bakanlığın yaş şartı olmadan yürüttüğü çalışmaya Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmak üzere ikinci bir formül olarak yaş şartı da gündeme getirildi.

 

YAŞ SINIRI KONUSUNDA SON SÖZÜ BAŞKAN ERDOĞAN SÖYLEYECEK

Yaş sınırı konusunda son sözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan söylecek. Konu hakkında tüm EYT'lilerin gözü 26 Aralık tarihinde Başkan Erdoğan'da olacak.

Oyuncuların ilk tercihi Oppo A55, Carrefoursa'da! 23 Aralık 2022 fiyat listesi...
Richard Branson'dan girişimcilere 10 tavsiye!
FBI'dan tüm dünyaya flaş uyarı! Çabuk bakın tehlikede olabilirsiniz!