Ekonomi

EYT’de son dakika gelişmesi! Bakan tarih verip tek tek anlattı!

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin yılbaşından beri beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’nin kanunlaşmasıyla ilgili tarih verirken, çok önemli açıklamalarda da bulundu.  

Artık beklemekten sabrı tükenen EYT mensuplarına son olarak en yetkili ağızdan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den çok önemli bir duyuru geldi.

 

Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin TBMM’ye geleceği tarihi açıklarken, yaklaşık 2.5 milyondan fazla EYT’liyi de ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin Meclis’e geleceği tarihi bildirdi ve düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

2.5 milyondan fazla EYT’linin beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısından sonra gazetecilerin EYT hakkındaki sorularını yanıtladı.

BU HAFTA TBMM’DE

Bakan Bilgin, düzenlemenin bu hafta TBMM’ye gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya, EYT düzenlemesi bu hafta TBMM’ye tahmin ediyorum gelir çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. AK Parti grubumuz tümü ile üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" yanıtını verdi.

"İçerikte bir şey değişir mi?" sorusuna Bilgin, "Değişmez." karşılığını verdi.

EYT’nin maliyetinin ne olacağı şeklindeki soruya da yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu yıl için 120-150 milyar TL arasında bir tahminin bulunduğunu dile getirdi. EYT'de maliyetle ilgili ifade edilen rakamların rakamların gerçeği yansıtmadığını da savunan Bilgin, “Bu rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar TL diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. Belki 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

PRİM BORÇLARINA YAPILANDIRMADA ÖNEMLİ DETAYLAR

Bakan Bilgin ayrıca, prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir soruya karşılık da EYT kapsamındaki borçlanmaların bunun içinde olmadığını belirterek, “Bunun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılmakta. Yani '5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım' diyemezsin. Eğer mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” şeklinde konuştu.