Kent Haberleri

EYT'de son dakika şoku! İşletmelere yüzde 75 kefaletli KGF desteği geliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. EYT için işletmelere verilecek desteğin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. İşte ayrıntılar... Konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

İş dünyasının finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları sürdürülen Hazine destekli KGF kefalet sisteminin gelecek günlerde resmen açıklanması bekleniyor. 

Hazırlıkları süren destek ile ilgili bazı detaylar gündeme geldi. 

İşte EYT için işletmelere sunulacak Hazine destekli KGF kefalet sisteminin detayları...

Hazırlıkları devam eden, Hazine destekli KGF kefalet sisteminin, başlangıç aşamasında 150 milyar Türk Lirası seviyesinde açıklanması öngörülüyor. 

Paketlerin, esnaf ve KOBİ’ler başta olacak şekilde pek çok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturması beklenirken, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde de bulunması planlanıyor.

Söz konusu kefalet paketleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçları için kaynak tahsis edileceği belirtiliyor. Ayrıca Bakanlık, EYT çerçevesinde işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye ilişkin de kefalet paketi desteği sağlayacak. 

ÖDEMESİZ DÖNEM İMKANI DA OLACAK 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanına ek olarak, en az yüzde 75 kefalet oranı olacağı da gündeme geldi.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketleri kapsamında olacağı, bu şekilde de işletmelere uygun finansman imkanı oluşturulacağı belirtiliyor. 

Hazine destekli kefaletlerin bundan sonra faturaya dayalı olarak sadece reel ekonomiyi finanse etmesine ilişkin dönüşüm süreci de tamamlanırken, kullanılacak tam entegre bilgi sistemi ile kredilerin amacı dışında kullanılması da önemli ölçüde engellenmiş olacak. 

Piyasa ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan paketlerle söz konusu kaynaklar, işletme harcamaları ve yatırım amacıyla kullanılabilecek. 

Savunma sanayiden yeşil dönüşüme, imalat sanayiden enerji verimliliğine, girişimcilikten inşaat sektörüne, firmaların teknolojik dönüşümünden teknoloji üretimine kadar pek çok alanda selektif kredi ve kefalet imkanı sağlanacak. 

TL mevduatları yükselerek dövizi geride bıraktı! 

Bir asgari ücretle hangi yıl kaç adet çeyrek altın alındı?

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı bir bir hesaplandı! Bu maaşları duyan keyiften dört köşe oldu! Hemen bakın