Ekonomi

EYT'de son durum ne, yeni gelişme var mı? Gözler Mayıs ayına çevrildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT ve 3600 ek gösterge için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İşte EYT hakkında son gelişmeler... 3600 ek göstergenin gelmesiyle birlikte 5 milyon civarı kişinin maaşına 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 3600 ek gösterge için çalışmalar devam ediyor. 3600 ek göstergenin gelmesiyle birlikte 5 milyon civarı kişinin maaşına 1.300 TL gibi artış yapılmış olacak. EYT ve 3600 ek gösterge için kritik tarihin ise 10 Mayıs olduğu açıklandı. 

EYT’de yeni bir formülün ortaya atıldığı duyuruldu. Bu kapsamda kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıllık primi olanlar yaşa takılmadan emeklilik imkanı bulabilecekler. 

GÖZLER MAYIS AYINA ÇEVRİLDİ

EYT’de her geçen gün yeni bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. EYT bekleyen milyonlarca kişinin gözü ise mayıs ayına çevrilmiş durumda. Meclis’e Mayıs’ta gelmesi beklenen 3600 ek gösterge sadece 4 meslek grubuna değil, bütün kamuyu kaplayan bir düzenleme olması bekleniyor. 
 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Toplantının 10 Mayıs tarihinde olacağını açıkladı ve çok önmeli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın şunları söyledi;

“Amacımız, ek göstergelerin adaletli ve hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi ve toplu sözleşmede aldığımız karar gereği ek göstergelerde hem 3600 ek gösterge diye kamuoyuna kurulan cümlenin hem de tüm ek gösterge sistematiğinin yeniden elden geçirilmesi, oradaki omurga bozuklarının düzeltilmesi, her kesimin memnun olabileceği bir çerçevenin üretilmesidir”

EYT’DE YENİ GELİŞME

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için de yeni gelişmeler bulunuyor. Buna göre yaşa bakılmadan emekli olmanın yolu açılmış olacak. 9 Eylül 1999 tarihinden önce uzun vadeli sigorta kollarında çalışmaya başlamak erkekler için 25 yıl, kadınlar için 20 yıl prim gününü tamamlamak gerekiyor.

Prim gününü tamamlayamayan kişilere ise borçlandırma imkanı verilecek. Erkekler askerlik günlerini borçlanabilecekken, kadınlar 3 çocuğa kadar borçlanma yapabilecekler

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

Altın almak için doğru zaman mı? Altın fiyatları düşüşe geçti!

Ayçiçek yağı fiyatları düştü mü? ŞOK, A101, BİM ayçiçek yağı fiyat listesi!

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?