Kent Haberleri

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran haber!

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran bir haber geldi. İddialara göre, AK Parti seçimler öncesi EYT’den emeklilik hakkı alamayan çıraklık ve staj mağdurları için de harekete geçti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında 2 milyonu aşkın vatandaş maaşlarını alırken, yasada staj ve çıraklık mağduru olanları da heyecanlandıran bir haber geldi.

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarına seçim öncesi iyi haber gelecek mi? Gelen kulis bilgilerine göre, AK Parti seçimler öncesi çıkarılacak bir torba yasa ile EYT’de çıraklık ve staj mağdurları için de önemli hamle yapmaya hazırlığı içinde.

EYT düzenlemesinde gözler şimdi de staj ve çıraklık mağduriyetine çevrildi.

Öte yandan 5 bin prim gün Bağ-Kur affı, borçlanmalar gibi sıkıntılar halen gündemdeki yerini korumakta. Söz konusu meselelerin çözümü için yeni torba yasa beklentisi şimdiden oluşmuş durumdayken, özellikle EYT staj ve çıraklık mağduriyeti için sivil toplum kuruluşları, TBMM ve SGK arasında yoğun temaslarda bulunuyor.

TGRT Haber’in haberine göre, EYTADER Başkanı Nalan Esmeray, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve milletvekilleri ile uzun süren toplantılar yaptığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye bir dizi ziyarette bulundukları bilgisini veren Esmeray, “AK parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ile görüşmelerimiz oldu. Daha sonra SGK Başkanı Kürşad Beyle bir toplantı gerçekleştirdik" diye konuştu.

İddialara göre, TBMM’ye gelecek ilk torba yasada Bağkur yapılandırması ile kredili emeklilik, staj-çıraklık borçlanması, pandemi ve doğal afet borçlanması gibi konular yer alacak.

Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çıraklık ve staj konusunun eğitim kapsamında olduğunu savunmuş ve kapıları kapamıştı.

Ancak hem sosyal medyada yapılan paylaşımlar hem de EYT ile ilgili dernekleri Başkent’te yaptığı yoğun temaslar, staj çıraklık mağduriyeti konusunun henüz rafa kalkmadığı beklentisini güçlendirdi.

Taleplerini CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı’na da ileten staj ve çıraklık mağdurları ayrıca ilgili makamlara dilekçe ve mektuplar yazarak yaşadıkları sorunları anlatırken, bir araya gelerek basın açıklamasında da bulunuyor.