Ekonomi

EYT’de takvim netleşti! Ocak’ta beklenen olacak! İşte detaylar!

AK Parti, EYT düzenlemesinin belli olacağı takvimin Meclis'te ocak ayında başlayacağını açıkladı. İşte detaylar!Vatandaşların kafalarını sürekli kurcalayan soru ise Emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği olmaktadır

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara yönelik düzenlemede son aşamada bulunuluyor. Vatandaşların kafalarını sürekli kurcalayan soru ise Emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği olmaktadır. EYT konuya dair sorulan sorulara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt getirecek.

İşte EYT hakkında merak edilen diğer konular…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a yani EYT’ye ilişkin takvim sonunda açıklandı. AK Parti kaynaklarının açıklamasında belirtilene göre, EYT düzenlemesi hakkında takvim Meclis'te Ocak ayında başlayacak ve 8 Eylül 1999 tarihinden önce de uzun vade işe giriş başlangıcı olanlar EYT'den yararlanabilecek. EYT'lilerin prim ve çalışma yılına dair de bilgiler netliğe kavuşurken yaş ile ilgili detaylar henüz netleşmedi.

EN KAPSAMLI DÜZENLEME YAPILACAK!

Diğer yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu ay içerisinde Meclis'e sunulmasının planlandığını dile getirdi.  Bakan Bilgin, "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektör için yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

EYT için detaylı çalışmanın devam ettiğine dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan hemen sonra kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Bakan Bilgin geçtiğimiz hafta Meclis'te bütçe görüşmelerinde şu açıklamaları yapmıştı; EYT ne oluyor? diye sürekli sorulan sorulara, EYT konusu Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan bir tanesidir. Uzamasının nedeni söyleyeyim. Herkesi dinliyoruz, en son odaları dinlemeye başladık. Hep bizim açımızdan ele alınan bir konuydu. Doğrudan işverenleri ilgilendiriyor. Öyle talepler oluyor ki. Şunu öteleyin diyenler de çıkıyor. Teknik problemler var. 99 öncesi işe girenleri kapsıyor. O zaman dijital kayıt sistemleri yok. Bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına ulaştığımız zaman, bu ay sonuna kadar getireceğimizi söylemiştim. İnşallah ocak ayına sarkmaz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. 3 tane kriter bulunuyor. Bütün verileri elimize alıp gerçekçi çalışma yapmamız gerekiyor. Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağım. Asgari ücrette çalışanın yanında duracağız ve EYT meselesi aynı kapsayıcılıkta olacaktır.

Yüzde 280 artış! Kasko yaptırmayanlara duyurulur! İşte kasko fiyat düşürme yolları!

Cumhurbaşkanı’ndan KYK zam müjdesi! KYK burs ne kadar olacak 2023? 2023 KYK burs ve kredi ne kadar, kaç TL oldu?