Ekonomi

EYT’den emeklilik başvuruları başlıyor! Emeklilik şartları değişti mi?

Yaklaşık 4,5 milyon çalışanı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Son kalan mecliste onay aşamasının ardından EYT’den emekli olmak isteyenlerin başvuruları alınmaya başlanacak. Peki kimler EYT’den emekli olabilecek? Şartlar değişti mi? 3.600 prim günü ile kısmiTBMM Komisyonundan geçen tasarı mecliste oylanarak onaylanmasının ardından EYT’den emeklilik başvuruları alınmaya başlanacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun tasarısında sona gelindi. TBMM Komisyonundan geçen tasarı mecliste oylanarak onaylanmasının ardından EYT’den emeklilik başvuruları alınmaya başlanacak.

EYT’den emeklilik şartları da teker teker netliğe kavuşurken, tasarı Meclis Genel Kurulu'ndan geçtikten sonra, Cumhurbaşkanının imzası ile yürürlüğe girecek. Peki emeklilik için SSK, BAĞ-KUR çalışanları kaç gün primle başvuracak?

CUMHURBAŞKANIN ONAYIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Mecliste oylanmasının ardından Cumhurbaşkanının onayına sunulacak EYt tasarısı, yaklaşık 4,5 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Yaş şartı tamamen kalkarken, prim ve yıl şartı ile emekli olunabilecek düzenleme ile pek çok vatandaşın emeklilik hayali gerçeğe dönüşecek.  Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olurken, ardından EYT'lilerin başvuru süreci başlayacak.

 Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

Milyonlarca vatandaş yararlanacak… Bu ay hesaplara tam 4.337 lira yatacak!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?