Kent Haberleri

EYT'ler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı? Milyonlarca EYT’lilinin aklında aynı soru! İşte cevabı...

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. EYT'li vatandaşların heyecanla beklediği meclis süreci hafta başı itibarıyla başladı. EYT yasa taslağı önce milletvekili imzasına açıldı. İlk maaşlar ise martta yatırılacak. Peki EYT’liler Ramazan Bayramı ikramiyesi alabilecek mi? 1100 lira olan bayram ikramiyesPrim günü ve sigortalılık süresi koşulunu karşılayanlar yaşı beklemeden emekli olabilecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) teklifinin meclise sunulmasının ardından ayrıntılar belli oldu. Prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu karşılayanlar yaşı beklemeden emekli olabilecek. Teklifin şubatta yasalaşması halinde ilk maaşlar martta hesaba yatacak.

Emekli olma hayali kuran milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. AK Partili yetkililerin verdiği bilgiye göre EYT düzenlemesi bu hafta içerisinde TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Yalnızca EYT ile düzenlemelerin olduğu 4 maddelik yasa teklifin, hızlı bir şekilde komisyondan geçerek 9 Şubat Salı günü Meclis Genel Kuruluna gelmesinin planları yapılıyor.

Peki, EYT'den emekli olacak vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda ikramiye alabilecek mi? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? İşte ayrıntılar. 

Şubat ayında yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecek. Bu durumda şubat ayında başvuru yapan emekli adayları mart ayında ilk maaşını alacak

EYT'den emekli olacakların ilk maaşlarını mart ayında almaları beklenirken, EYT'li vatandaşlar emeklilere verilen bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi?

Ramazan Bayramı bu sene 21 Nisan Cuma günü başlayacak. Emekli ikramiyesinin 20 Nisan'a kadar hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

Bu durumda başvurusunu hemen yapıp emekli olan EYT'li vatandaşlar önümüzdeki Ramazan Bayramı'dan itibaren ikramiye almaya başlayacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesi geçen sene 1.100 lira olarak yatırılmıştı. Şu ana kadar da bayram ikramiyesine zam yapıldığına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. 

Fakat kulislere yansıyan bilgilere göre, emekli maaşına yüzde 30 zam yapılarak, 14 Mayıs’ta yapılması kesinleşen genel seçim öncesi emekli vatandaşlara müjdeli bir haber verilmek isteniyor.

Kulislerde konuşulanlara göre emeklilerin halen 1100 TL olan ikramiyeleri 2 bin 500 TL-3 bin TL aralığında bir rakama yükseltilecek.

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT’de devrim niteliğinde kolaylık! EYT’liler derin bir oh çekti! Artık SGK’da saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadı!