Ekonomi

EYT’liler aman dikkat! 4A 4B 4C'liler hemen kontrol etsin! O tarihi kaçırırsanız geri dönüşü yok!

EYT konusuna dair gelişmeler son sürat takip ediliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte detaylar!Bir yandan da Borçlanma ve prim ödemeleri hakkında yapılan açıklamalar EYT'lileri şaşkınlığa uğrattı

 EYT düzenlemesinden sonra milyonlarca kişi maaş almak için gün saymaya başladı. Bir yandan da Borçlanma ve prim ödemeleri hakkında yapılan açıklamalar EYT'lileri şaşkınlığa uğrattı.

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir gelişme! İşte ayrıntılar…

Uzun zamandır emeklilik için uğraşan, mücadeleler veren milyonlarca EYT'li için geçtiğimiz günlerce meclis onayına sunulan maddeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile beraber Resmi Gazete üzerinden yayılandı ve akabinde yeni yasayla beraber yürürlüğe giren emeklilik hakkı kazananlar için detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte EYT'li olmayı bekleyen vatandaşların araştırdığı detaylar…

EYT'DEN FAYDALANACAKLAR!

EYT Genelgesi üzerinden yasalaşan EYT maddeleri ile beraber kimlerin EYT'den faydalanacağı belli oldu. Genelgeye bakıldığı zaman ise emekli olanlarla beraber kamu personelleri de bu olanaktan faydalanabilecek. Askeri memur, subay, gedikli, erbaşlar hakkında ahlak notasında hüküm, yetersizlik, disiplin suçu olanların mahkeme tarafından da verilecek suçları üzerine 3 Mart ve ardından işten ayrılması ile emeklilik hakkı tanımlanmaktadır.

25 YIL ŞARTI GETİRİLDİ!

EYT üzerinden emekli olmaya hak kazananlar erkek ve kadın çalışan personelde 25 yıl hizmet koşulu belirlenirken hizmet süresi 25 yıldan az olanlar için toptan ödenen prim iadesi gerçekleşeceği açıklandı.

ÖDEMELER GERİ Mİ ALINACAK?

Beklenen EYT yasası çıktı. Ancak emekli olabilen kadar emeklilik hakkını elde edemeyen de çok sayıda vatandaş bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT genelgesiyle, EYT’den yararlanamayanlara toptan ödemesi (prim iadesi), prim borçlanması, birden fazla sosyal güvenlik kurumu kapsamında çalışan vatandaşlar konusuna da açıklık getirildi.

Milyonlarca vatandaş, borçlanana ve prim ödemelerinde emeklilik hayali kurarken SGK'dan önemli bir duyuru geldi. Borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayan toptan ödemelerde ise isteğe bağlı sigorta primleri de aynı madde üzerinden değerlendirilmeye alınacaktır. SGK İl Müdürlüklerine giden Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını tamamlayamayan kişiler ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu şekilde geri alabilme hakkına sahip oldu.