Kent Haberleri

EYT'liler aman dikkat! Prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak?

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...Pek çok kişi prim indiriminde dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyor ve araştırıyor? Peki prim indirimi nasıl olacak? prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları

Emekli olduktan sonra yeniden aynı işinde çalışmaya başlayan EYT’liler için uygulanacak olan 5 puanlık prim indiriminin ayrıntıları da tek tek belli oldu.

Pek çok kişi prim indiriminde dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyor ve araştırıyor? Peki prim indirimi nasıl olacak? prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

NTV'de yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olduktan sonra yeniden aynı işi yerinde çalışmaya başlayacak olan EYT'lilere uygulanacak olan 5 puanlık prim desteğinin ayrıntılarını tek tek açıkladı.

Verilen detaylara göre, Emekli olduktan sonra 4A’lı (SSK) olarak yeniden çalışmaya başlayanlar için sosyal güvenlik destek primi (SGDP) de kesiliyor. Söz konusu brüt ücretin yüzde 32’si oranındaki SGDP’nin 7.5 puanı işçi payı, 24.5 puanı ise işveren payından oluşuyor. 

Peki prim indirimi uygulanabilmesi için aranan şartlar neler?

Verilen detaylara göre, EYT düzenlemesi kapsamında emekli olan çalışanların işten çalışmayı sürdürmek istemeleri ve iş verenin yetişmiş işgücünü koruyabilmesi amacıyla SGDP işveren payında 5 puan indirim de sağlandı. Söz konusu bu teşvikin uygulanabilmesi amacıyla emekli olan vatandaşın 30 gün içerisinde aynı işyerinde yeniden çalışmaya başlaması gerekiyor.

Yine verilen bilgilere göre, söz konusu emeklilik sebebiyle işten ayrılacak olan çalışanın ‘08-Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme sebebiyle’ kodu ile işten çıkışının gerçekleşmesi; emeklilik başvurusu sonrası yeniden çalışmaya başlayacak olan çalışanın, işyeri tarafından ‘Sosyal güvenlik destek primi’ sigortalılık kodu ile sigortalı işe giriş bildirgesi verilmesi de gerekli.

Verilen detaylara göre, çalışanın işten ayrılış bildirgesi 3 Mart 2023 tarihi ve daha sonrasında emekli aylığı talebi sebebiyle verilmeli ve işten ayrılış tarihini izleyen 30 gün içinde aynı işyerinden sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlaması gerekiyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, iş yerinin özel sektör işverenine ait olması gerekiyor. İşverenin tahakkuk edem primleri yasal süresi içinde ödemesi de gerekiyor.

Verilen detaylara göre, işverenin ülke genelinde yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçları bulunmaması gerekiyor.

Aile Bakanlığı 2.431 personel alımında adeta Nisan 2023 müjdesi geldi! Açıklanan bu başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımında son dakika! Maaşlara yeni zam var mı?

Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Benzine ve motorine indirim var mı? Shell, BP, Opet, PO 26 Nisan 2023 fiyat listesi!