Kent Haberleri

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Merakla beklenen EYT, sonunda şekillendi. EYT ile emekli olan vatandaşlar, EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? sorularının cevabını araştırıyor. Bu soruların cevabını araştırdık. Peki  EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayramlar öncesinde çalışanlara verilen bu ikramiye, genellikle bir brüt maaş tutarında olup vergi kesintileri yapılmadan ödenir

Bayram ikramiyesi, Türkiye'de özellikle kamu kurumlarında çalışan personellere bayram dönemlerinde verilen bir tür maaş ödemesidir. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayramlar öncesinde çalışanlara verilen bu ikramiye, genellikle bir brüt maaş tutarında olup vergi kesintileri yapılmadan ödenir. Bayram ikramiyesi, çalışanların maddi açıdan rahatlamalarına ve bayram tatillerini daha keyifli geçirmelerine yardımcı olmak için verilen bir destek niteliğindedir.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Teklifin yasalaşmasıyla beraber önümüzdeki günlerde emekli olacak ve aylık almaya başlayacak vatandaşlar, bayram ikramiyelerinden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri her emekli birey aracılığı ile alınan bir haktır.

Buna göre; Nisan ayında ilk aylıklarını alacak olan EYT'liler 21 Nisan'a denk gelen Ramazan Bayramı evvelinde de ikramiyelerini alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiye ödenekleri 1100 TL olarak yapılıyor. 2023 senesinde geçerli olacak emekli bayram ikramiye bedelleri belli olmadı.

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT yasa teklifi 28 Şubat günü MEclis'ten geçti. Yasa faaliyete geçtikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon vatandaşın hemen emekli olabileceği açıklanmıştı.

Yasaya göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiğinden dolayı, Mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 TL bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli maaşı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü maaşı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile devamlı iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilir. Ayrıca Kurumdan maaş alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden hasar almış sivil vatandaşlar ile bu vatandaşların hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Konuya ait henüz resmi bir tarih açıklama yapılmadı. Ramazan bayramı emekli ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatması tahmin ediliyor. 

EYT'de prim borcu olanlara yeni çözüm! Büyük kolaylık tanınacak

O belediyeden mükemmel hamle! Vatandaşın kesesini birileri düşünmeliydi

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?