Kent Haberleri

EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Milyonlarca EYT'linin emeklilik yolunu açmak için yapılan çalışmalarda resmen sona yaklaşıldı. EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı!  Süre sınırının olmadığı tasarıda tüm EYT'liler, şartları karşılamaları halinde yaşa takılmadan emekli olabilecek

Milyonlarca EYT'linin emeklilik yolunu açmak için yapılan çalışmalarda resmen sona yaklaşıldı. Süre sınırının olmadığı tasarıda tüm EYT'liler, şartları karşılamaları halinde yaşa takılmadan emekli olabilecek. 

EYT düzenlemesi ile 5 milyon kişi zaman sınırı olmadan emekli olabilecek. Yasa SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı yapmadan 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayan vatandaşları kapsıyor. 

Bu tarihten önce sigortalı olanlarla beraber bu tarihten sonra işe giren ve işe giriş tarihini borçlanmalarla geri çekebilenler de EYT'den faydalanabilecek. 

EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı!

EYT'DE ÇİFT MAAŞ AYRINTISI 

Çalışan EYT'liler SGK'dan 'emekli olabilir' belgesi alacaklar ve iş yerlerine başvuruda bulunacak. Daha sonra emeklilik için kod 8'den çıkışlarını alacak ve emeklilik işlemlerini başlatacak. 

Mynet'te yer alan habere göre; emeklilik sonrasında aynı iş yerinde veya farklı iş yerinde çalışarak çift maaş alabilecekler.

Çalışan emekliler için SGDP (Sosyal Güvenlik destek Primi) için 5 puanlık (bu yıl için 500 TL) indirim uygulanacak. Bu, çalışan emeklilerle diğer çalışanlar arasında prim farkının olmayacağı anlamına geliyor. Bu noktada tek istisna kamu çalışanı olunması. Kamuda çalışan emeklilerin maaşları kesiliyor. 

Kod-8 emeklilik sebebiyle iş çıkışı yapılıyor. Bu süreçten sonra emeklilik için başvuru yapılıyor. 

İşten çıkışın gerçekleşmesinden sonra bağlı bulunulan il, ilçe Sosyal Güvenlik Kurumuna emeklilik başvurusunda bulunulur. Bu başvuru e-Devlet ya da iadeli taahhütlü posta ile emeklilik tahsis talep formu doldurularak da gerçekleştirilebiliyor.

EYT yasasının aradığı sigortalılık süresi ve prim şartını sağlayıp, yasa ile emeklilik hakkı elde eden sigortalı çalışanların, emeklilik başvurusu yaptığı tarih itibarıyla çalıştığı işinden ayrılmış olması şartına dikkat edilmesi gerekiyor. 

EYT’nin SGK’ya maliyeti 144 milyar Türk Lirası olurken, doğum ve askerlik borçlanması için 4 günde 44 milyar liralık başvuru gerçekleştirildiği de açıklandı. Kanun teklifinde 8 Eylül 1999 ve daha önce başlayan SGK’lı EYT’liler için, 5000-5975 arasında değişen kademeli prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanması şartı aranıyor. 

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! 1 gram bile altını olanın adeta aklı başından gitti! Hemen bakın

Akaryakıtta çifte müjde! Benzine 1.36 TL, motorine 1.15 TL indirim geliyor! BP, PO, Opet 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Aile Destek Programı için resmen Şubat 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe 1.250 lira yatırılıyor! Sakın kaçırmayın!