Kent Haberleri

EYT’liler dikkat! Nisanda maaş almak için bunu yapmanız gerekiyor! Son 4 gün!

Türkiye'de milyonlarca çalışanı etkileyen EYT'lilere yönelik düzenlenmenin meclisten geçmesi alınması sonrası başvuru süreci 3 Mart'ta başlamıştı. Nisan'da ilk maaşını almak isteyen EYT’lilerin mart ayı bitmeden başvurularını yapmış olmaları gerekiyor. İşte detaylar... KRİTİK HAFTAYA GİRİLDİ 3 Mart tarihinde başlayan EYT başvuru sürecinde kritik haftaya girilmişken, EYT'lilerin bu hafta başvurularını tamamlamaları gerekiyor

Türkiye'de milyonları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardından başvurularını tamamlayan EYT’li emekli adayları artık maaş günlerini beklemeye başladı.

KRİTİK HAFTAYA GİRİLDİ

3 Mart tarihinde başlayan EYT başvuru sürecinde kritik haftaya girilmişken, EYT'lilerin bu hafta başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Aksi takdirde nisan ayında maaş alamayacaklar.

İlk maaşlar SSK için 17 Nisan-26 Nisan  tarihleri arasında Bağ-Kur için ise 25 Nisan-28 Nisan tarihleri arası hesaplarda olacak.

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

Bağ-Kur'dan emekli olacak EYT’li vatandaşlar ise 25 Nisan ayından iitibaren maaşlarını hesaplarında görecekken 31 Mart tarihine kadar başvuru sürecinin tamamlayan EYT’liler ise hem 1 ay 20 günlük maaşlarını alabilecekler hem de Ramazan Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanacaklar.

İşte detaylar...

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ekonomi yazarı Faruk Erdem  konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Başvurunun takip eden ayında maaşlar hesaplanır ve SSK'lılar için ayın 17'si ila 26'sı arasında aylıkların ödenmesi söz konusu oluyor” dedi.

MART'TA BAŞVURMAYANA İKRAMİYE YOK

Fakat emeklilik başvurusunu bu ay yetiştiremeyen EYT’liler, Ramazan Bayramı'nda verilecek 2 bin TL tutarındaki emekli ikramiyesini de alamayacak.

BAŞVURU İÇİN ÜÇ SEÇENEK

Gelir aylık ödenek talep belgesini doldurup SGK bankolarına teslim etmek ilk seçenek.

e-Devlet Kapısı’ndan başvuru da bir başka seçenek fakat son hafta olması nedeniyle sistemde yoğunluk ihtimalinin olduğu öğrenildi. E-Devlet üzerinden başvuru tamamlandığında, cep telefonlarına "başvurunuz alınmıştır yeni bir müracaata gerek yoktur, emekliliğiniz hayırlı olsun" şeklinde SMS geliyor.

İadeli taahhütlü posta veya PTT Kargo ile de aylık tahsis talebi Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilebiliyor ve dilekçenin postaya verildiği tarih, belgenin SGK'ya intikal tarihi olarak kabul ediliyor.

TEKLİF BU HAFTA TBMM'DE

Emekli ikramiyelerinin 1100 TL 2 bin TL’ye yükseltilmesini ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasını içeren yasa teklifi ise bu hafta meclis gündemine gelecek.

BİM’de muhteşem Ramazan indirimleri başladı! Tereyağı 125 TL’ye, salam 49.50 TL’ye, çubuk patates 44.50 TL’ye düştü!

Zamlı emekli maaşı sonrası maaş tablosu baştan aşağı değişti! İşte en güncel maaş tablosu!

Zamlı emekli maaşı tüm emekliler için mi geçerli olacak? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!