Kent Haberleri

EYT'liler dikkat! Peş peşe açıklandı! EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Emekli olacaklara maaş ve promosyon müjdesi!

EYT'liler dikkat! Peş peşe açıklandı! EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Emekli olacaklara maaş ve promosyon müjdesi! 7 ve 7

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra meclis çalışmalarına ara verildi. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda konuşulması öngörülüyordu. 

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesindeki son duruma ilişkin araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kahramanmaraş depremlerinden sonra milli yas ilan edildi ve meclis görüşmelerine de ara verildi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla beraber Meclis'in açılacağı tarihi resmen duyurdu. 

EYT'liler dikkat! Peş peşe açıklandı! EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Emekli olacaklara maaş ve promosyon müjdesi!

NTV'de yer alan habere göre; AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz" ifadelerini kullandı ve bu sebeple TBMM'ye 21 Şubat tarihine kadar ara verme kararı alındığının altını çizdi. 

Mustafa Elitaş, açıklamasını "TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Tüm bunların yanı sıra EYT yasası ile ilgili gelişmeler de merakla takip ediliyor. EYT yasanın Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra başvurular için start verilmesi öngörülüyor. 

EYT'liler dikkat! Peş peşe açıklandı! EYT başvuruları ne zaman başlayacak? Emekli olacaklara maaş ve promosyon müjdesi!

EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi koşulu yer alıyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 sene şeklinde belirlendi. Düzenlemede yaş şartı aranmıyor. 

EYT'den yararlanacak vatandaşlar maaşlarını da merak ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarına ilişkin konuşmuştu. 

Uğur Aydemir, konu ile ilgili son dakika açıklamasında "SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira" ifadelerine yer verdi. 

EYT'li vatandaşlar maaş promosyonu da alabiliyor. Maaş promosyonu için emekli olmaya hak kazanılmış olması gerekiyor. 
Ortalama promosyon tutarlarının özel bankalarda 8 bin 500 ile 15 bin TL arasında değişmesi bekleniyor. 

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları gören küçük dilini yutacak! Elinde altını olan hemen baksın! 14 Şubat altın fiyatları

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı zamları peş peşe duyuruldu! Rakamlar buz kestirdi! Şimdi bakın!