Kent Haberleri

EYT'liler hemen bakın! Hesaplara peş peşe yatacak! Başvurular bugün resmen başladı! 

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kıdem tazminatı ödemeleri kapsamında, KGF destekli kredi başvuruları bugün resmen başladı. Peki başvurular nasıl, nereye yapılacak?  Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgiye göre, KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi ile 7438 sayılı Kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik sebebiyle  kıdem tazminatı ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların kıdem tazminatından ortaya çıkan finansman ihtiyacının giderilmesi planlanıyor

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme çerçevesinde, emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması için  Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi'ne başvurular bugün itibarıyla resmen başladı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgiye göre, KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi ile 7438 sayılı Kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik sebebiyle  kıdem tazminatı ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların kıdem tazminatından ortaya çıkan finansman ihtiyacının giderilmesi planlanıyor. 

Bugün başlayan uygulama kapsamında şirketler, kamu ve özel bankalara başvurularını yapabilecek. Sunulacak finansman desteğinin toplam hacmi ise 50 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. 

EYT'liler hemen bakın! Hesaplara peş peşe yatacak! Başvurular bugün resmen başladı!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; paket çerçevesinde, KOBİ'ler için 13,3 milyon TL, KOBİ dışı firmalar için 28,5 milyon TL'ye kadar ulaşan kredi imkanı sunulacak.

Kefalet oranı KOBİ'ler için yüzde 75, KOBİ dışı firmalar için ise yüzde 70 şeklinde belirlenirken;  azami 6 ay ödemesiz dönem dahil 36 ay vadeyle kullandırım sağlanacak. 

EYT Destek Paketi  çerçevesinde, kullandırılacak kredinin faiz/kar payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde TLREF artı 200 baz puan şeklinde olacak. 

Paket çerçevesinde, 24 ay üzeri vadeli kredilerde faiz/kar payı oranı TLREF artı 300 baz oalrak belirlendi. Söz konusu faiz oranları 1-10 çalışanın kıdem tazminatı ödemesinde kullandırılacak krediler için geçerli sayılacak. 

EYT'liler hemen bakın! Hesaplara peş peşe yatacak! Başvurular bugün resmen başladı!

Paket kapsamında, 1-10 çalışan sayısını geçen kullandırımlar için ise faiz/kar payı oranının banka tarafından belirleneceği açıklandı. 

Söz konusu ödemeler, kredi veren tarafından doğrudan 7438 sayılı Kanun kapsamında emekli olacak çalışanların hesaplarına peş peşe yatırılacak. 

EYT'LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK? EYT MAAŞ HESAPLAMA MART 2023 

SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile EYT'liler ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabiliyor. 

Bu kapsamda, SGK sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olacak şekilde 3'e ayrılıyor. Bu durumda; çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler hesaplanırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş faktörleri maaş hesaplamada dikkate alınanlar arasında yer alıyor. 

Mazot gübre desteği il il resmen yatırıldı! Çiftçiler şimdi kontrol edin! 2023 Mart mazot ve gübre desteğinde son dakika

'Hemen hazırlığa başlayın' diyen Altın Dehası İslam Memiş tarih verdi! Gram altın tam da bu kadar olacak

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında zam şoku! Şimdi tek tek bu rakamlara bakın!