Ekonomi

EYT'liler meclisin açılmasını bekliyor! Finale adım adım gelindi! 99 öncesi sabırsızlanıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremlerin akabinde bir çok proje ertelendi. EYT'liler de meclise gelmesi an meselesi olan kanunun ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar da müjdeli haber bekliyor.Meclis'in kapanmasıyla birlikte ise EYT için düzenlemelerin  nasıl ilerleyeceği ve meclisin ne zaman açılacağı merak edilmeye başlandı

MECLİS AÇILIŞ TARİHİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen zelzelelerin akabinde meydana gelen yıkım üzerine binlerce kişi yaşamını kaybederken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada  milli yas ilan edildiğini söyledi. Meclis'in kapanmasıyla birlikte ise EYT için düzenlemelerin  nasıl ilerleyeceği ve meclisin ne zaman açılacağı merak edilmeye başlandı.
 Twitter aracılığı ile yapılan açıklama üzerine mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonucunda meclisin 21 Şubat 2023 tarihine kadar görüşme yapmayacağı tüm işlemlere ara verildiği söylendi. 21 Şubat 2023 Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündemde yer alan teklifler meclis gündemine gelecektir.

EYT GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?

Milli yas sebebi ile kapalı olan meclis 21 Şubat günü açıldığında EYT konusunda tüm düzenlemelerde  görüşülecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzasına sunulan plan üzerinden alınan kararlar tek tek Resmi Gazete'de yayınlanarak yasa haline gelecektir.

 

EYT ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

EYT düzenlemesiyle birlikte 8 Eylül 1999 evveli sigortalı olanların yaş şartı ortadan kaldırılırken kanun teklifinden herhangi bir şart olmadan prim şartı yerini aldı. SSK'da 1999 düzenlemesi evvelinde 5 bin güne düşürülürken kısmi emeklilikte yaşın kadınlarda 50 ve erkeklerde ise 55 olarak yeni talepler sunuldu. Bu talepler doğrultusunda Meclis Genel Kurul'un milletvekilleri aracılığ ile önerge haline getirilerek sunulması ve kanun teklifinde değişiklik yapılması gerekiyor. Konu hakkında ki tüm detaylar Kabine toplantısında  görüşülmesi bekleniyor.


Emeklilik, genellikle işçinin iş hayatındaki belirli bir dönem sonunda, yasal bir hak olarak alacakları bir miktar para veya maaş ile birlikte,  emekli olma durumunu tanımlar. Emeklilik sistemi, ülkeden ülkeye ve bölgeden bölgeye göre farklılık gösterir ve yasal mevzuatlarla belirlenir. Genel olarak, emeklilik sistemi, işçinin çalışma hayatı boyunca katkısının bir kısmının bir fon tarafından toplanması ve sonrasında bu fonun işçinin emekli olduğu zaman ödenmesi şeklinde çalışır.

 

Yok böyle bir kampanya! 3 dev birleşti ve voltran oluştu! İhtiyaç sahiplerine yardım eli dediğin böyle olur

EYT'liler duyunca bayılacak! Bu paraya dikkat! İşte bu kadar ödeme yapılacak

Afet bölgesine bir destek te O kuruluştan geldi! Ahbap'a 1 milyon TL bağışladı