Ekonomi

EYT’liler Ramazan bayram ikramiyesi alacak mı? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramına az bir zaman kala sorulmaya başlandı. Peki EYT’liler Ramazan bayram ikramiyesi alacak mı? İşte detaylar!  8 Eylül 1999 da dahil olacak şekilde 9 Eylül 1999 yılından öncesi sigorta girişi olanları içine alan EYT yasası ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı verildi

EYT’liler için emekli bayram ikramiyesi, düzenlemenin Meclis'ten geçip, yasalaşmasından sonra gündeme geldi.  8 Eylül 1999 da dahil olacak şekilde 9 Eylül 1999 yılından öncesi sigorta girişi olanları içine alan EYT yasası ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı verildi. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen emekli bayram ikramiyelerinden faydalanabilecek. Peki “EYT’liler Ramazan bayram ikramiyesi alacak mı? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?”

 İşte, 2023 EYT emekli bayram ikramiyesine dair merak edilen ayrıntılar…

EYT TBMM'DA KABUL EDİLDİ!

EYT ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşme yapılarak kabul edildi. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM’ye sunulan haliyle yasalaştı. 8 Eylül 1999 yılı öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmadan prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilirler.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramında yapılan ikramiye ödemeleri 1,100 lira olarak yapılmaktadır. 2023 yılında geçerli olacak emekli bayram ikramiye tutarları henüz belli olmadı.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT yasa teklifi geçtiğimiz ay 28 Şubat günü Meclis'ten geçti. Yasa yürürlüğü girmesinin ardından 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği duyurulmuştu.

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan kişilere ödenir. Bunlara ek olarak da Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.