Kent Haberleri

EYT'lilere düşük maaş şoku! Peş peşe hesaplandı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar şimdi bu detaya bakın! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili peş peşe son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. EYT'lilere düşük maaş şoku! Peş peşe hesaplandı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar şimdi bu detaya bakın!   EYT düzenlemesi ile ilgili detayları bir bir kesinleşirken, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara, yaş şartı aranmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurduklarında emeklilik hakkı verilecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili peş peşe son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. 

EYT düzenlemesi ile ilgili detayları bir bir kesinleşirken, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara, yaş şartı aranmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurduklarında emeklilik hakkı verilecek. 

Yaşanan gelişmelerin ardından EYT düzenlemesinin bu hafta TBMM'ye gelmesi beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "EYT'de ilk maaşların 1 Mart'ta ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir" ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, sürecin Meclis'in iradesinde olduğuna da dikkat çekti. 

EYT'lilere düşük maaş şoku! Peş peşe hesaplandı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar şimdi bu detaya bakın! 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yıllardır bekledikleri maaşlarına kavuşmak için gün sayan EYT'liler, merakla yapılan hesaplamaları araştırıyor.

Milyonlarca EYT'li emekli olduklarında ne kadar maaş alacağını merak ediyor. 28 Aralık 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan EYT düzenlemesinde gecikme yaşandı. 

Yaşanan bu gecikme sebebiyle EYT düzenlemesi ile emekli olacak vatandaşların, maaşlarının daha düşük olacağı ayrıntısı gündeme geldi. 

Prof. Dr. Aziz Çelik, EYT'lilerin daha düşük emekli maaşı alacağı iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme getirdi. 

EYT'lilere düşük maaş şoku! Peş peşe hesaplandı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar şimdi bu detaya bakın!

Prof. Dr. Aziz Çelik, konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında "EYT'liler daha düşük emekli aylığı alacak! EYT yasası Aralık 2022'de geçseydi 2022 yılı güncelleme katsayısı 1,786 olacaktı. Şubat 2023 geçerse 1,643 olacak. 1,786, 1,643'ten büyüktür" ifadelerini kullandı ve bunun EYT'liler için ömür boyu yüzde 8-10 düşük aylık anlamına geldiğini vurguladı. 

Çelik, bunun nedeninin de EYT yasasının gecikmesi olduğunu söyledi. 

Bakan Bilgin ise konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve EYT ile emekli olacakların maaş zamlarına mevcut emeklilerin tersine yüzde 30 değil de yüzde 18 civarı bir zam uygulandığı iddiasını yalanlamıştı. 

"Böyle bir şey olması mümkün mü? Yok tabi ki. Emeklilerimizin elde ettiği tüm kazanımlar onlar için de geçerli. Hesaplamalarda hiçbir farklılık yoktur. Bu söylentilere kimse inanmasın" açıklamasında bulunan Bilgin, devletin emekliler arasında ayrım yapmayacağının da altını çizdi.