Kent Haberleri

EYT'lileri ilgilendiren son dakika gelişmesi! Bakanlık konuya el attı! Sadece 1 ay kalmıştı! Kriz mi çıkıyor?

EYT düzenlemesinden önce emekli olacak 1,5 milyon kişi için şirket patronları hareket geçti. EYT yasası sonrası ortaya bazı sorunların çıkabileceği öngörüldü ve hemen Bakanlık konuya el attı. Kriz mi çıkıyor? EYT'de son dakika gelişmesi... EYT ile ilgili emekli olacak 1,5 milyon kişi için patronlar harekete geçti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile ilgili son dakiak gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. EYT ile ilgili emekli olacak 1,5 milyon kişi için patronlar harekete geçti. EYT yasası sonrası ortaya bazı sorunların çıkabileceği belirtildi. Sadece 1 ay kalmıştı, kriz mi çıkıyor?

KRİZ Mİ ÇIKIYOR?

TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e ETY sonucunda oluşabilecek bazı endişelerini iletti. İşgücü kaybının yüzde 30 seviyesine varabileceğini, kıdem tazminatı için de mali destek talbinde bulunuldu.

EYT düzenlemesi aralık ayında Meclis’e gelecek. Bunun öncesnde emekli olmak için yaşa takılan milyonlarca kişi ile patronlar arasında bir kriz havası yaşanıyor.


EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen hafta iş dünyasının endişe ve çözüm önerileri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek endişelerini aktardı.

TOBB, düzenlemeye karşı olmadığını belirterek şu konunun altını çizdi. Çalışma hayatındaki ve ekonomiye olan etkilerinin, işletmelere gelecek ilave yükler konusunda daha detaylı çalışmalar yapılması gerekliğin önceden söylemişti. 

Bu durum, patronlar açısından öncelikle deneyimli çalışanların hızla emekli olmasına yol açabilecek bir uygulama olarak karşımıza çıktı.

Firmalar, kalifiye ve deneyimli elemanları kaybetme riski yanında, bu kişilerin yüksek tazminat tutarlarıyla da karşılaşabilecek. Aynı zamanda Ocak ayında asgari ücrete yapılacak artış sonrası da ücretlerde yukarıya doğru bir baskı oluşacak. Bu durumun iş ortamında sıkıntılara yol açacağına yönelik endişeler doğuyor. 

İş dünyası bu süreçte kıdem tazminatları için mali destek, çalışanların dolayısıyla rekabet gücünün de korunması için emekli olup da çalışmaya devam etme yönünde özendirici yaklaşım uygulanmasını talep ediyor.

TOBB yanında, TİSK de benzer yaklaşımı içeren bir girişimde bulunduğunu, Bakanlığa bir rapor sunduğunu belirtmişti. 

 

İŞ GÜCÜ KAYBI YÜZDE 30 OLABİLİR

TOBB Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Finansmana erişimin kısıtlı, nakit akışlarının sıkışık olduğu bu dönemde yüklü bir tazminatla karşılaşmak bizleri daha da zorlayacaktır” diyerek  şgücü kaybının yüzde 30’lara varabileceğini söyledi.

EYT ile emekli olacaklar bunlara dikkat! EYT'de altın tavsiyeler açıklandı! Promosyon, yüksek maaş, prim günü...

Milyonlarca EYT'liye şok! Tek tek açıklandı! Borçlanma, zorla emeklilik, yaş şartı... Bu detaylara dikkat!

Primi yetmeyen EYT'li ne yapacak? İşveren emekliliğe zorlar mı? İşte yanıtı...