Kent Haberleri

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlar sil baştan değişti! Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. EYT'lilerin maaşları sil bvaştan değilti.  Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın! Öte yandan maaş farkları için de ödemeler başladı

Mart ayında emeklilik başvurusunu gerçekleştiren EYT'li vatandaşların emekliliklerin maaş hesaplama işlemleri gerçekleşiyor. Öte yandan maaş farkları için de ödemeler başladı. Peki kim ne kadar maaş alacak? EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlar sil baştan değişti! Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

EYT SÜRECİ NASIL BAŞLIYOR?

3 Mart'ta resmi gazetede yayımlanan düzenleme sonrasında başlayan işlemler EYT'liler başvurup emekli olana kadar devam edecek. Başvurular ağırlık olarak  e devlet üzerinden yapılıyor.

Başvurularını yapan EYT'lilerin tüm işlemleri hızlı bir şekilde olmakta. Emeklilik hakkı için bir engel olup olmadığı kontrol edildikten sonra kurumlarda tescil var mı, borç bulunuyor mu gibi incelemeler yapılıyor. Eğer borç varsa bu bildiriliyor ve borcun ödenmesi bekleniyor.

Farklı kurumlarda ve farklı SGK müdürlüklerinde tesciller varsa bunlar için yazışmalar gerçekleşyiriliyor. Bu yazışmaların sonuçlanması bekleniyor. Bu tür işlemleri olan EYT'lilerin emeklilik kararları ise gecikiyor. Ancak bu tür engelleri olmayanların işlemleri daha hızlı gerçekleştirilerek emeklilik kararları veriliyor ve maaşları belirleniyor.

 

HAK ETTİĞİ MAAŞ E DEVLETE YÜKLENİYOR!

İşlemleri biten EYT'lilerin emeklilik kararları e-Devlet üzerinden bildirilip bir tahsis numarası ile belirlenmkte.

Bu durumdaki EYT'liler durumlarını e-Devletteki 'Emeklilik Durumu' ve 'Emeklilik Aylık Bilgisi' kısımlarından kontrol edebiliyor. Tahsis numarası belirlenen EYT'linin hak ettiği maaş hesaplanarak e-Devlete yüklenmeye başlandı.

SİL BAŞTAN HESAPLANDI!

Emeklilerin maaşları başvuru yaptıkları ayın 1'inden itibaren hesaplanıyor. Yani Mart ayında başvuran bir EYT'li için maaş hesabı 1 Nisan tarihinde başladı. Ancak emekliler tahsis numarasının son rakamına göre ayın birinden sonraki birinden itibaren yatar.

Burada 7.500 TL olan taban maaşın altında aylık hesaplananların farkları da bu kök maaştan belirleniyor. Dolayısıyla 7.500 TL'ye tamamlanan maaşların farklarında kök aylık esas alınıyor.

Bunu örnek vermek gerekirse;

KÖK AYLIK: 6000 TL

ÖDENECEK AYLIK: 7500 TL

AYLIK GÜNÜ: Ayın 17'si

AYLIK FARKI: 6000 / 30 x 16 = 3.200 TL

İKRAMİYE: 2000 TL

TOPLAM ÖDEME: 12.700 TL

EYT, SSK ve Bağ-Kur’lunun bayram ikramiyesi ve aylık takvimi bir bir açıklandı!

EYT'den emekli olup çalışanlar dikkat! Daha fazla maaş alabilirsiniz...