Kent Haberleri

EYT'lilerin maaşı kaç lira olacak? Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Şimdi bakın! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Peki EYT'lilerin maaşı kaç lira olacak? İşte EYT'lilerin maaşları ile ilgili tüm ayrıntılar... Bakan Vedat Bilgin, konuyla ilgili olarak prim gün sayısı ve yıl sayısı şeklinde iki şartın kaldırılmadığına dikkat çekti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Vedat Bilgin, konuyla ilgili olarak prim gün sayısı ve yıl sayısı şeklinde iki şartın kaldırılmadığına dikkat çekti.

"Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler" diyen Bilgin, herkesi kapsayan bir düzenleme olacağına, sınır koyan bir düzenleme olmayacağına vurgu yaptı. 

Bakan Bilgin, gerçekleştirdiği son açıklamasında EYT’lilerin sorununu çözecek yasa teklifini Aralık ayı içerisinde TBMM’ye getireceklerini ve uygulamayı 2023 itibariyle başlatacaklarının altını çizdi. 

Peki EYT'lilerin maaşı kaç lira olacak? Tüm şartları tamamlayan EYT'lilere ne kadar maaş verilecek? İşte EYT'lilerin maaşları ile ilgili tüm ayrıntılar...

Milliyet'te yer alan habere göre; Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, EYT'lilerin maaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamasına, "Prim gün sayısı düşük olan kişi ile prim gün sayısı fazla olan kişi arasında mutlaka maaş farkı olacaktır" ifadelerini kullanarak başladı ve 5 bin prim gün sayısı ile emekli olan vatandaşın 3500 TL maaş alacakken, 9 bin prim gün sayısı ile emekli olan vatandaşın daha çok maaş alacağını vurguladı. 

Bayram, "En düşük esnaf emeklisi 4 bin 196 lira alırken SSK 2000 öncesi 4 bin 678 lira maaş alıyor. SSK 2000 sonrası ise 3500 lira maaşı var. EYT'liler de bu rakam üzerinden maaşlarını alacaklar" ifadelerini kullandı, taban fiyatın bu olacağına dikkat çekti. 

EYT'de asgari ücret üzerinden prim yatırılacağının altını çizen Bayran, taban fiyatlaması yapılacağını belirtti. "Primi asgari ücret üzerinden yatanlar yine o miktar üzerinden maaş alacaklardır" şeklinde konuşan Bayram primi asgari 
ücretten yüksek yatanlar için fiyatların değişeceğini dile getirdi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında alt limit hesaplandı! O maaşlar en az bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem! Konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?